Барселона пожали БАТЕ и му вкара само 3 в Шампионска лига (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

Барселона постигна очаквана победа над БАТЕ (Борисов) в 4-ия кръг от групите на Шампионска лига, но имаше неочаквано много трудности да наложи превъзходството си над беларуския гранд,

Каталунците спечелиха с 3:0, като през пъровото полувреме се нуждаеха от спорна дузпа, за да наложат превъзходството си над далеч по-нискокласния си съперник, но след почивката можеха да реализират далеч повече попадения. Неймар се разписа от бялата точка в 28-ата минута, а нарушението бе извършено от Младенович срещу Мунир, който тъкмо бе приключил двойно подаване с Луис Суарес, но падна прекалено лесно в наказателното поле.

След почивката Луис Суарес отбеляза дежурния си гол, възползвайки се от асистенция на Неймар. След като през миналия сезон в нито един случай Неймар не бе асистирал на Суарес, откакто Меси е контузен двамата демонстрират за пореден път отличното взаимодействие помежду си, за да дадат по-сериозен аванс на Барса.

Суарес вече има 37 гола с екипа на Барселона и се доближи само на 1 от легендата Диего Марадона и на 2 от друга знаменитост – Ромарио.

В 83-ата минута Суарес върна жеста на Неймар и му предсотави топката фронтално срещу вратата в наказателното поле и бразилецът с премерен изстрел пред опразнената врата не пропусна да се разпише за 3:0.

Така, въпреки липсата на Лионел Меси и включването на по-неопитни футболисти като Мунир Ел-Хадади (който замени Иван Ракитич в 26-ата минута) и Сержи Роберто, Барселона наложи преимущество и постигна рутинна победа.

Барселона има 10 точки от 4 кръга и е убедителен лидер в група Е, като има комфортен аванс от 5 пункта пред 2-ия Рома и 4-ия БАТЕ (Борисов). Реално каталунците не могат да бъдат сигурни за класирането си на осминафиналите все още, защото резултатът от другия мач не се разви в тяхна полза.

По същото време днес „вълците“ изпуснаха аванс от два чисти гола срещу Байер (Леверкузен) (който е с 6 точки по-малко от Барселона), но успяха да спечелят с 3:2, след като в предишния сблъсък бяха свършили при зрелищното 4:4.

Барселона записа очаквано 13-ти пореден мач без поражение като домакин в Шампионска лига, записвайки 12-ти успех в този период.


All Goals - Barcelona 3-0 BATE - 04-11-2015by Video-Live