Палачът на Лудогорец изхвърча от Шампионска лига (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС

Молдовският Милсами ще си остане печално известен единствено в България, след като не можа да направи сериозен пробив в квалификациите на Шампионска лига и отпадна в третия кръг на пресявките.

Палачът на българския шампион Лудогорец инкасира втора загуба с 0:2 от албанския Шкендербеу, този път в реванша като гост, като с общ резултат 0:4 напуска най-силния клубен турнир.

Българският нападател на Шкендербеу Венцислав Христов не бе сред титулярите, но се появи в игра в 78-ата минута като резерва, когато вече тимът му имаше повече от комфортен аванс и просто чакаше последния съдийски сигнал.

В 16-ата минута Салихи откри резултата за домакините, а в 55-ата Прогни сложи точка на спора – 2:0 и общо 4:0 за Шкендербеу. Албанците бяха облагодетелствани и от червения картон на Андроник от Милсами още в 14-ата минута – именно този футболист с изравнителното си попадение в реванша срещу Лудогорец спъна българския шампион и допринесе за сензационното отпадане на „орлите“ в предишния кръг на квалификациите.

Така въпреки липсата на български отбор още след втория кръг на пресявките, отборите с родно присъствие намериха място в плейофите на Шампионска лига и си осигуриха поне участие в груповата фаза на Лига Европа.

По същото време късно в сряда вечер отборът на Станимир Стоилов Астана спечели трилъра с ХИК (Хелзинки) с 4:3, за да стигне последната фаза на квалификациите. Партизан на Валери Божинов осъществи също драматичен обрат след почивката срещу Стяуа и се поздрави с успех 4:2, а българският нападател изпусна дузпа в началото на второто полувреме.

ЦСКА (Москва) пък също трябваше да прави обрат във втората част на гостуването си на чешкия Спарта (Прага) и изоставайки с 1:2, успя да стигне до крайния успех с 3:2, като Георги Миланов се появи в игра в 83-ата минута.

Базел без контузения Иван Иванов победи с 1:0 Лех (Познан) в реванша и с общ резултат 4:1 по категоричен начин намери място в последната фаза на пресявките.


Skenderbeu vs Milsami 2-0 All Goals & Highlight...by tony-hoksa