УЕФА засипва с комплименти съперника на Лудогорец

снимка: БГНЕС

Официалният сайт на УЕФА отдели централно място на съперника на „Лудогорец“ във втория квалификационен кръг на Шампионската лига „Милсами“ преди днешния реванш между двата тима в Молдова (18 ч., комплекс „Районал“ в град Оргеев). В първата среща разградчани паднаха с 0:1.

„Веднага след жребия вратарят на българите Владислав Стоянов (който в миналото пази за молдовския „Шериф“ - б.а.) се свърза с мен, за да ме пита добри ли са „Милсами“ в момента. Отвърнах му, че са много интересен тим, който играе атрактивен футбол. „Лудогорец“ се убедиха в това отблизо, като загубиха на свой терен“, пише авторът Евгений Баланюк.

Той припомня, че собственикът на клуба – 28-годишният милионер Илан Шор, вече пет сезона инвестира в отбора. И че усилията му дадоха резултат в последния, когато титлата бе спечелена инфарктно с равенство в точките с „Шериф“ и „Дачия“. Според него в основата на успеха е треньорът Юрий Осипенко, а ключови фигури са нападателят Ромео Сурду и халфът Александру Антониуц.

„Президентът Шор обаче е още по-важен за клуба. Женен за руската поп звезда Жасмин, наскоро той бе избран за кмет на град Оргеев. Казва, че за него молдовският футбол е голяма радост. И че ако трябва да избира между мач на „Барса“ и на „Милсами“, ще отиде на втория“, добавя авторът.

„Всеки от състава е способен да вкара гол. Тимът е силен при заучени положения, от каквото дойде и попадението в Разград. Никой в Молдова не очакваше този успех. Но момчетата на Осипенко доказват, че няма невъзможни неща, ако влагаш хъс и дисциплина“, завършва сайтът на УЕФА, цитиран от Преса.