Жозе, помагай

снимка: БГНЕС

Приятел в нужда се познава, нали такава бе поговорката? Е, сега наставникът на Лудогорец Бруно Рибейро очевидно има нужда от помощ, а в такива моменти си личат кои са най-близките ти.

Разградчани и португалският специалист стартираха по "специален" начин тазгодишното си участие в Шампионската лига. "Орлите" загубиха сензационно от молдовския Милсами с 0:1 у дома и сега ще се надяват на малко чудо на реванша.

Но "зелените" и най-вече техният президент Кирил Домусчиев не трябва да се притесняват от евентуално отпадане, Жозе Моуриньо ще оправи нещата. Точно така, мениджърът на Челси е много, ама много добър приятел на Рибейро и като такъв ще му удари едно рамо за срещата в Молдова. Нали така правят добрите приятели?

Играчи от Лондон до момента не дойдоха в Разград, но понякога и добрият съвет е достатъчен. Много е вероятно Моуриньо вече да крои капани за подлите молдовци, които като пълни олигофрени не се уплашиха от препълнения стадион, на който нямаше празни седалки и взеха, че биха българския шампион.

Мениджърът на Челси със сигурност си е водил бележки, докато е гледал не особено успешния дебют на своя приятел. Лошото е, че Специалния няма опит с подобни поражения у дома в европейските клубни турнири, но това не трябва да го плаши - в крайна сметка при ранно отпадане от Европа ще бъде уволнен единствено Рибейро, а Жозе ще си остане мениджър на лондончани.

Но за такъв сценарии е рано да се мисли. Сега двамата имат една седмица, за да избистрят тактиката за реванша. Горе-долу толкова има и Моуриньо, за да си вкара платения канал за "А" група, за да продължи да следи изявите на своето другарче, защото очевидно ще има още работа около избистрянето на играта на българския шампион.

Хубаво е обаче футболните босове да се замислят, когато привличат "приятеля на Моуриньо", "игралият с Неймар като дете", "риталият с Дрогба в благотворителен мач" и "юноша на Барселона, Сантос и Байерн". Логично е, че нещо не е както трябва, когато идват в България и се хвалят с всичко останало, но не и със спортните си резултати.

Така че Жозе, помагай! Полетът на орела е повече от специален, ако още не си го разбрал от твоя приятел Бруно. А, ти всъщност, познаваш ли го?

Автор: Владимир Иванов, NEWS7