Пари Сен Жермен записа шеста поредна победа в Лига 1

снимка: psg.fr

Пари Сен Жермен се наложи над гостуващия Каен с 4:2 в мач от 12-ия кръг на френското футболно първенство.

 

Така възпитаниците на Антоан Камбуар записаха шеста поредна победа и събраха 29 точки, с което запазиха аванса си от 3 точки пред втория Монпелие. Тома Юрто изведе изненадващо Каен напред в резултата, след като засече с глава центриране от корнер на Фредерик Бюло в 13-ата минута.

 

Шест минути по-късно Бенжамен Ниве от гостите извърши нарушение срещу Нене в наказателното поле и получи директен червен картон, а потърпевшият реализира отсъдената дузпа. С човек по-малко гостите опитаха да удържат натиска на ПСЖ, но малко след почивката победителят стигна до втори гол, плод на добро взаимодействие на Кевин Гамейро и Менес.

 

Четвърт час преди края домакините получиха втора дузпа, след като Никола Сюбе повали Гамейро в пеналта. Нене отново беше точен от бялата точка и направи 3:1. Гостите се върнаха в мача в 82-ата минута, когато Джери Вандам намали с глава след центриране от корнер, но минута преди края Хавиер Пасторе реши всичко с удар по диагонала след подаване на Кристоф Жайе.

 

Вторият в класирането Монпелие записа трети пореден успех след 2:0 над гостуващия Нанси. Оливие Жиро даде аванс на домакините с осмия си гол за сезона след малко повече от час игра с удар от малък ъгъл след подаване на Сирил Жюншан. В 74-ата минута Сулейман Камара засече центриране на Бенжамен Стамбули за крайното 2:0.

 

Олимпик Лион се изкачи на третото място с 23 точки след успех с 2:0 на "Жермeн" над Сент Етиен с два гола в края. Джими Бриан изведе домакините напред с глава в 82-ата минута, след като защитниците на съперника не успяха да изчистят добре центриране от корнер. В даденото от съдията продължение Йоан Гуркюф също се разписа след подаване на Бриан.

 

Вицешампионът Олимпик Марсилия се наложи с 3:2 при гостуването си на Дижон и за първи път през сезона записа две поредни победи. Така възпитаниците на Дидие Дешан, които започнаха колебливо сезона, се изкачиха на девето място, но на 14 точки зад лидера Пари Сен Жермен.

 

Лоак Реми даде аванс на гостите още в 19-ата секунда с най-бързия гол за сезона в шампионата след извеждащо подаване на Шарл Каборе. Десет минути по-късно Беноа Шейру удвои от фаул, но домакините не се предадоха и стигнаха до изравняване. Резервата Брис Жовиал се разписа с удар от въздуха в с първото си докосване, след като се появи на терена като резерва веднага след почивката. Бенжамен Корне направи 2:2 в 63-ата минута, след като засече с глава центриране на Тома Гербер.

 

Марсилци все пак стигнаха до успеха осем минути преди последния съдийски сигнал, когато Алу Диара засече с глава подаване на Матийо Валбуена от фаул за крайното 3:2. Така Дижон, който е 16-и в класирането с 11 точки, допусна трета поредна загуба и пети мач без победа, предаде БТА.