Десет от Монако изстрадаха успех в дербито на Лазурния бряг (ВИДЕО)

снимка: asm-fc.com

Головата суша на Димитър Бербатов от месец януари насам продължи, но въпреки това неговият Монако геройски постигна успех с десет души на терена, печелейки с 1:0 визитата си на Ница в дербито на Лазурния бряг от 26-ия кръг на френската Лига 1.

Единственият гол в мача реализира Бернардо Силва пет минути преди края, като именно бразилецът замени Димитър Бербатов малко след началото на втората част.

"Монегаските" играха цяло второ полувреме и с човек по-малко на терена, след като Аймен Абденур бе изгонен за грубо нарушение.

Така Монако записа 12-и успех от началото на сезона, като тимът от Княжеството увеличи актива си на 43 точки, поне временно изпреварвайки Сен Етиен на четвъртото място в Лига 1. Ница пък остава на девета позиция с 34 пункта до момента.

Димитър Бербатов отново оглави атаката на Монако, като българският №10 трябваше да бъде подпомаган от Матеус Карвальо и Ферейра Караско. Моутиньо, Тулалан и Кондогбиа стартираха в полузащита за “монегаските”.

Плеа оглави атаката на Ница, докато Ейсерик, Карлос Едуардо и Феркаутерен трябваше да атакуват от втора линия. Хулт и Менди оформиха двойка вътрешни халфове във формацията на домакините.

По-голямата част от първото полувреме протече под знака на скуката, като интересни ситуации пред двамата вратари реално липсваха.

Все пак до почивката Монако успя да стигне до две интересни възможности пред стража на Ница, като в основата и на двата шанса бе Димитър Бербатов. Първо българският таран изведе Матеус Карвальо очи в очи с вратаря, но бразилецът стреля разочароващо слабо.

Три минути по-късно и самият Бербатов можеше да се разпише. Благоевградчанинът засече с воле центриране отляво, но хубавият му изстрел бе успешно спасен от Хасен.

В края на първата част "монегаските" останаха и с десет души, след като Аймен Абденур получи директен червен картон за грубо нарушение спрямо футболист на Ница.

Макар и с човек повече на терена, през втората част домакините от Ница така и не успяваха да се възползват от численото си предимство на терена. Дори напротив - пет минути преди края Монако стигна и до успеха. Заменилият Бербатов Бернардо Силва се възползва от груба грешка в отбраната на Ница и донесе сладка победа на своя тим, останал рано-рано с човек по-малко на терена.