Аталанта изяде римските вълци в мрака на Бергамо

Аталанта за пореден път показа, че се намира в страхотна форма и е един от най-силните отбори в Серия А в момента. "Бергамистите" успяха да обърнат Рома и стигнаха до 2:1.

Мракът над стадиона в Бергамо ще остане в съзнанието на "римските вълци", които се отдалечиха доста от първото място и започват да изостават в спора за титлата.

Рома игра много силно през първото полувреме Даниеле Пероти вкара от дузпа, а Мохамед Салах, Степан Нианголан и Едвин Джеко се скъсаха да пропускат.

Аталанта обаче излезе като прероден през второто полувреме. "Бергамистите" направо попиляха "вълците" и заслужено се стигна до гол в 62-ата минута на Матиа Калдара, който случайно я отклони във врата след рикошет. Голямата звезда на Аталанта обаче Алехандро Гомез не спря да тормози отбраната на Рома и почти през цялото време играеше само той с топката. В края на мача късмета му се усмихна и упоритостта му даде резултат. Съдията отсъди дузпа, след като опитният Парадес препъна Гомез, а Кесе не сбърка и заби петият си гол в Серия А.

Аталанта стигна до 7-и успех в последните 8 мача и събра актив от 25 точки и се качи до 5-ото място, което е само на точка от втория Рома.