Наполи пребори Рома за Шампионска лига, Милан май изгоря за Европа (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

С хеттрик неудържимият „капоканониере“ на Серия А Гонсало Игуаин осигури на Наполи разгромна победа с 4:0 над вече изпадналия Фрозиноне в последния 38-ия кръг на Калчото. „Партенопеите“ по този начин събраха 82 точки и задържаха аванса си от 2 пункта пред третия в класирането Рома и така се класираха директно в групите на Шампионска лига.

По същото време Рома спечели с 3:1 визитата си на Милан на стадион „Джузепе Меаца“, но въпреки това не можа да се добере до директна промоция в групите на най-силния турнир и ще трябва да мине през плейофите.


All Goals HD - Napoli 4-0 Frosinone - 14-05-2016by Video-Sport

Милан пък може и да се прости с евротурнирите за втори пореден сезон, след като поражението го обрече на седмо място в крайното класиране на Серия А. С 57-те си точки „росонерите“ отстъпват на Сасуоло възловото шесто място, след като „неровердите“ надвиха Интер с 3:1 и с 61 пункта ще се надяват до последно да участватв квалификациите за Лига Европа.

Милан трябва да изиграе финал за Купата на Италия и ако победи Ювентус, ще участва в Лига Европа, но в противен случай, ще предостави тази привилегия на шестия в таблицата – а именно Сасуоло.


All Goals HD - AC Milan 1-3 AS Roma - 14.05...by soccerhub365

При положение че Рома поведе преди Наполи в мача си от последния кръг, феновете на стадион „Сан Паоло“ с облекчение видяха как Марек Хамшик открива резултата за любимцитеим в 44-ата минута – половин час след като гостите останаха с човек по-малко на терена заради изгонването на Гори.

След почивката се развихри Гонсало Игуаин с цели три попадения – в 52-ата, 62-ата и 72-ата минута, като последното бе особено красиво и бе реализирано със задна ножица. Така аржентинският нападател приключва сезона в Серия А като убедителен топ реализатор „капоканониере“ с 36 гола.

Единствено новият носител на Златната обувка на Европа Луис Суарес е отбелязал повече голове от Игуаин през настоящия сезон – 40, след като по-рано днес с хеттрика си короняса каталунците в Примера дивисион.

Рома смаза Милан с 3:1 на „Сан Сиро“ по същото време, но се задоволи с третото място в класирането, а „росонерите“ ще трябва да направят всичко възможно да вземат Купата, за да не останат отново извън Европа.

Мохамед Салах, Стефан ел Шарауи и Емерсон се разписаха за „вълците“, а в самия край Карлос Бака фиксира крайното 1:3.

Сасуоло пречупи Интер също с 3:1, но „нерадзурите“ имат основания да претендират срещу съдийските решения. Интер си бе подпечатал четвъртото място отдавна и не се бореше за нищо в мача, докато домакините трябваше задължително да спечелят.

Политано даде аванс на „неровердите“ след щастлив рикошет, а Пелегрини покачи на 2:0, преди Родриго Паласио да върне един гол за Интер. Отново Политано в края на първата част обаче с глава се разписа за 3:1, но в началото на втората част чист гол на Данило Д'Амбриозио бе отменен заради засада, а в 59-ата минута пък Джейсон Мурийо получи пресилен втори жълт картон.


Sassuolo 3-1 Inter Milan All Goals & Highlights...by footy-goals