Наполи остава втори, Юве пусна на Верона

снимка: БГНЕС/EPA

Наполи остава фаворит за второто място в класирането в Серия А и директна промоция в групите на Шампионска лига, след като спечели изключително важното си гостуване на Торино с 2:1 в предпоследния 37-ми кръг на Калчото.

След като Рома бе разпилял Киево с 3:0 по-рано днес, за „партенопеите“ бе задължително да постигнат позитивен резултат в Торино, за да останат в подножието на върха на Апенините. Възпитаниците на Маурицио Сари събраха 79 точки и възстановиха аванса си от 2 пред намиращите се на трета позиция „вълци“.

В последния кръг от сезона в Серия А Наполи има на пръв поглед лесно гостуване на вече изпадналия Фрозиноне, докато Рома трябва да се справи с коварна визита на „Сан Сиро“ на Милан.

Неудържимият този сезон Гонсало Игуаин откри резултата за Наполи още в 12-ата минута със своя 33-ти гол от началото на кампанията, а Хосе Мария Кахехон се разписа в 20-ата за 0:2. Крайният резултат оформи Перес в 66-ата.

По същото време Ювентус в крайно експериментален състав стана част от романтичната вечер за отдавна изпадналия Верона, като домакините от Града на Ромео и Жулиета спечелиха срещу шампионите с 2:1.

Обявилият отказването си ветеран Лука Тони откри от дузпа в 43-ата минута, а Вивиани направи 2:0 в 55-ата. В 92-ата Алекс Сандро бе изгонен за втори жълт картон, а в 94-ата Пауло Дибала се разписа за 2:1 със 17-тото си попадение от началото на сезона.