Шампионът Ювентус вече бие за забавление (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

След като си осигури титлата в Италия три кръга преди края на шампионата, Ювентус спечели с 2:0 над Карпи домакинството си от 36-ия рунд на Серия А навръх православния Великден. „Бианконерите” имаха възможността да си позволят да направят няколко ротации в състава си и да забавляват феновете си без напрежение, което се превърна в правилно решение за крайния успех.

Ернанес се възползва от подаване на Квадво Асамоа в 42-ата минута и откри резултата в полза на „Старата госпожа”, а в 80-ата влезлият като резерва Симоне Дзадза оформи крайното 2:0 след пас на Пол Погба.

Така Юве записа десетата си поредна победа в Серия А, като за последно тимът бе спрян от Болоня на 19 февруари, а оттогава във всички турнири не е успявал да спечели единствено в двата мача с Байерн от Шампионска лига и в реванша срещу Интер (0:3) от полуфиналите в турнира за Купата на Италия.

С 88 точки шампионите са убедителни лидери в класирането, а Карпи е 17-ти с 35 пункта и само 3 повече от намиращия се под чертата Палермо.


All Goals HD - Juventus 2-0 Carpi - 01-05-2016by YNWAHD