Наполи унищожи Болоня дори без Игуаин

снимка: БГНЕС/EPA

Наполи постигна най-убедителната си победа от началото на сезона в Серия А, след като се възползва от неубедителната форма на Болоня и го смаза с 6:0 на стадион „Сан Паоло“ в среща от междинния 34-ти кръг на Серия А.

„Партенопеите“ демонстрираха нагледно, че нямат проблеми с отбелязването на много голове дори без наличието на основния си голмайстор и топ реализатор на Калчото Гонсало Игуаин, който изтърпя и втория си мач от наказанието за червения картон при поражението от Удинезе и остава с 30 гола на сметката си до момента в кампанията.

Разгромът с 6:0 бе и лек реванш от страна на Наполи към феновете, които останаха разочаровани от загубата с 0:2 на гости на Интер през уикенда, откъдето започна началото на края на рейда на тима към Скудетото.

Дори с мач повече от лидера Ювентус, Наполи има 73 точки срещу 79 за „Старата госпожа“ и ще бъде почти невъзможно да предотврати пореден „бяло-черен“ триумф в оставащите кръгове до края.

Маноло Габиадини откри резултата в 10-ата минута след асистенция на Дрийс Мертенс, а в 35-ата покачи на 2:0 от дузпа. Самият Мертенс се разписа за 3:0 в 58-ата, а в 80-ата минута с второто си попадение в срещата направи преднината на домакините още по-изразителна.

В 88-ата Мертенс оформи хеттрика си, а секунди по-късно Лопес фиксира крайното 6:0 в полза на Наполи.