Легендата Тоти избави Рома от супер издънка в Бергамо (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Легендарният Франческо Тоти отново заслужи признанието на феновете на Рома, след като с решителен гол в края на срещата изведе „вълците“ до равенство 3:3 в изключителен трилър срещу Аталанта в Бергамо.

След гръмката победа на Интер с 2:0 над Наполи битката за скудетото изгледа решена, а Рома бе напът да изпусне инициативата в борбата за третата позиция и място в Шампионска лига. „Вълците“ поведоха с 2:0 на бергамаските, но допуснаха обрат до 3:2 и можеше да останат само с три точки аванс пред четвъртия Интер. Попадението на Франческо Тоти в 85-ата минута осигури поне равенство за отбора на Лучано Спалети, докато домакините Аталанта могат да съжаляват, че изпуснаха куп стопроцентови положения за четвърти гол след отличните си контраатаки след почивката.

Люка Дин откри резултата в 23-ата минута след чудесно двойно подаване с Диего Пероти и силен диагонален изстрел, докато Раджа Наинголан в 27-ата прониза отново мрежата на домакините, засичайки перфектно центриране след пробив отдясно на Мохамед Салах.

В 33-ата минута Д'Алесандро върна инциативата в срещата след контраатака отляво и центриране успоредно на голлинията, което Марко Бориело продължи към голмайстора. Самият Бориело се разписа за 2:2 в 37-ата минута за радост на домакинските фенове, а отново той в 50-ата се възползва от подаване на Гомес и осъществи пълния обрат – 3:2.

В 78-ата на терена се появи Тоти и само няколко минути по-късно бе на правилното място в наказателното поле, за да изравни резултата от чиста позиция след разбъркване в пеналтерията на Аталанта.

Така Рома се измъкна от неприятно и непредвидено поражение в Бергамо, като с 65 точки има 4 аванс пред Интер на третата позиция. Аталанта е 14-ти с 37 пункта.


Atalanta vs AS Roma 3-3 All Goals and...by alxrecords