Ювентус с нова крачка към титлата след пълен обрат над Милан (ВИДЕО)

галерия:

снимка: БТА/AP

Отборът на Ювентус постигна важна победа по пътя към пета поредна титла на Италия, след като се наложи с 2:1 като гост над Милан.

Срещата на "Сан Сиро" започна на високо ниво и първи от добрата си игра се възползваха играчите на Синиша Михайлович, които откриха резултата в 18'. Марио Балотели центрира от корнер и Алекс остана непокрит в наказателното поле. Бранителят без проблем насочи неуловимо топката към вратата на Джанлуиджи Буфон и откри резултата.

В 27' се стигна до изравнително попадение дело на Марио Манджукич, след добра комбинация с Алваро Мората, а 20' след подновяването на играта Пол Погба осъществи пълен обрат с красиво попадение след центриране от корнер.

След тази победа момчетата на Масимилиано Алегри събраха актив от 76 точки и запазват първата си позиция, а Милан остава шести с 49 пункта.

В 15' се стигна до първата голова опасност в срещата. Милан получи шанс да изпълни пряксвободен удар, а зад топката застана Марио Балотели. Футболистът на Ливърпул изпълни прекрасно наказателният удар, като топката прескочи стената и отиваше право към долния десен ъгъл, но тогава блесна геният на Джанлуиджи Буфон. Стражът на "старата госпожа" показа страхотен рефлекс и с една ръка залепи топката на голлинията, с което запази резултата 0:0.

Безспорно момчетата на Синиша Михайлович бяха по-добрият тим в първите минути и това даде резултат след 18' игра. Марио Балотели центрира от корнер, а Алекс бе оставен непокрит, като централният защитник насочи идеално топката и откри - 1:0.

След допуснатия гол играчите на Масимилиано Алегри постепенно вдигнаха нивото на играта си и създадоха няколко добри положения. В 27' Буфон изрита топката напред и тя стигна до Алваро Мората, който веднага комбинира с Марио Манджукич, който финтира Алекс, след което прати топката в мрежата на Джанлуиджи Донарума за 1:1.

 Втората част започна с натиск на Милан и 5' след началото на играта Карлос Бака отправи коварен удар, отразен от Буфон, а след това Марио Балотели добави и вкара топката, но с цената на нарушение, за което италианецът получи жълт картон.

В 65' се стигна до пълен обрат в резутлата. Пол Погба получи топката в наказателното поле и технично овладя, след което заби топката в земята и по този начин излъга Донарума и вкара за 2:1. Пет минути по-рано френския халф нацели и страничната греда.

Преди мача

Отборът на Милан се намира в негативна серия преди домакинството на "старата госпожа". Играчите на Синиша Михайлович нямат победа в последните четири мача, записвайки две загуби и две равенства, но днес са максимално мотивирани и ще се опитат да вземат пълния актив точки. Към момента те са на шеста позиция с актив от 49 точки.

Шампионите на Италия започнаха колебливо сезона и дълго време бяха в долната част на таблицата, но след дълга серия от победи те се изкачиха до първото място и сега са убедителни лидери, с аванс от шест пункта пред втория Наполи.

Състави

Росонерите ще стартират срещата в състав Донарума, Абател, Алекс, Романьоли, Антонели, Бонавентура, Куцка, Монтоливо, Хонда, Бака и Балотели.

Масимилиано Алегри е избрал Буфон, Барзали, Бонучи, Ругани, Сандо, Асамоа, Маркизио, Погба, Лихщайнер, Манджукич и Мората.