Рома отново е господарят на Рим (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

Рома за втори път съкруши градския съперник Лацио в 146-тото издание на „Дерби дела Капитале“ в Серия А, след като срази с 4:1 „орлите“ като символичен гост на „Олимпико“ в най-дългоочаквания дуел от 31-ия кръг.

Стефан ел Шарауи откри резултата в 15-ата минута с глава след прекрасно центриране отляво на Люка Дин, а до края на първата част 'вълците' можеше да се разпишат и поне още веднъж.

Все пак, след няколко фрапиращи пропуски на Мохамед Салах, в 64-ата минута Един Джеко на празна врата отбеляза второто попадение за Рома, след като далечен изстрел на Миралем Пянич бе срещнал гредата.

Лацио обаче се активизира значително и в рамките на една минута удари две греди в 74-ата – дело на Марко Пароло (след отлична намеса на Войчех Шчесни) и Каталди. Мирослав Клозе също направи сериозен пропуск, преди в 75-ата Пароло да се разпише за 1:2 след асистенция на германския ветеран.

Всичко приключи за домакините в 83-ата минута, когато Алесандро Флоренци с безпощаден изстрел от 20-ина метра прати кълбото неспасяемо за Федерико Маркети и направи резултата 1:3.

До края на редовното време остана време за още едно попадение в актива на „вълците“, дело на Диего Пероти, който фиксира крайното 1:4. Легендата Франческо Тоти се сбогува с дербито на Рим от пейката, тъй като така и не се появи в игра, а след края на сезона със сигурност ще напусне Рома.

Победата е много важна за тима на Лучано Спалети, защото той вече има 63 точки и се намира комфортно на трета позиция в класирането. Предвид изненадващата загуба на Наполи с 1:3 от Удинезе по-рано в неделния ден, то „вълците“ се доближиха на 4 точки от второто място.

По-важно за Рома е, че четвъртият Фиорентина направи само 1:1 като домакин на Сампдория и с 56 пункта вече изостава значително в битката за място в Шампионска лига.

Ако Интер надвие Торино в късния мач за деня, ще събере 58 точки и ще стане по-сериозният конкурент на Рома за място в ШЛ, но така или иначе „вълците“ ще са запазили аванса си на третата позиция.

Лацио остава осми с 42 пункта.


S.S Lazio vs AS Roma 1-4 All Goals & Highlights...by SportLive2