Интер премина през Палермо на Чочев и отново мисли за Европа

снимка: БГНЕС/EPA

Отборът на Интер записа 15-та победа от началото на сезона, след като се наложи с 3:1 като гост над Палермо в мач от 28-я кръг на италианската Серия А.

Срещата започна прекрасно за домакините, които поведоха още в 11' чрез Адам Ляич, който се разписа с прекрасен шут извън наказателното поле. Мауро Икарди удвои преднината на тима си след 23' на "Сан Сиро", след като засече пас на Паулисио.

Преди края на първата част Ивайло Чочев, който започна като титуляр и игра до 68' минута, и съотборниците му направиха опит да се върнат в мача, като намалиха резултата в добавеното време. Тогава Риспиро проби по левия фланг и намери Васкес в наказателното поле, който вкара за 2:1.

Втората част започна силно за Палермо, като и българският нападател се отчете с блестящ пас, при който обаче съотборниците му не се разбраха и шут към вратата на Интер не бе отправен. Въпреки това домакините стигнаха до трети гол, който на практика реши всичко. В 54' Ляич подхвана атака отдясно, след което центрира към Иван Перишич в наказателното поле. Последният направи блестящ плонж и с глава прониза мрежата - 3:1.

След днешната среща Интер събра 51 точки и заема пета позиция, като изостава с три от четвъртия Фиорентина. Чочев и компания пък са точно над чертата на изпадащите с актив от 27 пункта.