Интер изпепели Ювентус, но се сгромоляса в рулетката на дузпите (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Интер направи немислимото и смаза Ювентус с 3:0 в реванша от полуфуналите в турнира за Купата на Италия, но загуби дуела в рулетката на дузпите. „Нерадзурите“ бяха отписвани в срещата, след като отстъпиха и миналия уикенд с 0:2 в дербито от Серия А, но създадоха истинско зрелище за феновете си на „Джузепе Меаца“ и заличиха огромия си пасив.

Марсело Брозович откри резултата в началото на първото полувреме, а Иван Перишич се разписа в самото начало на втората част. Отново Брозович бе точен от дузпа в 83-ата минута, за да вкара мача в продължения.

Като цяло Интер създаде далеч повече положения, а единствено Симоне Дзадза с изстрела си в гредата притесни домакините в редовното време. В продълженията Алваро Мората можеше да осигури на тима си прогрес към финала с двете си чисти ситуации в 121-ата минута, но вратарят Хуан Пабло Карисо се намеси блестящо.

При изпълненията на дузпите Родриго Паласио нацели напречната греда, а всички останали играчи бяха точни от бялата точка, за да може Ювентус да отпразнува класирането си за финала в турнира – първият втори пореден финал за тима от 1960 година насам.

Марсело Брозович откри резултата в идеално време за „нерадзурите“ - още в 13-ата минута, когато „бианконерите“ сбъркаха с изнасянето на топката, а Гари Медел се пребори физически с Ернанес. Чилиецът успя да подаде на Брозович в пеналтерията и хърватинът с едно докосване прати топката в мрежата за 1:0.

До края на първата част Ювентус не само нито веднъж не застраши вратата на Интер, но и рядко минаваше централната линия. Адем Ляич в 25-ата отправи сериозен изстрел към вратата на гостите, който след рикошет срещна напречната греда.

Отново Ляич в края на полувремето отправи опасен изстрел, минал на сантиметри от гредата, като въпреки последвалите атаки на „нерадзурите“, авансът им остана само 1:0 на почивката.

В 48-ата минута Интер стигна до така желания втори гол, след като поредната атака по крилата този път хвана неподготвени бранителите на Юве и Едер се откъсна вдясно. Последва идеално центриране успоредно на голлинията, с което се разминаха двама бранители на гостите и Иван Перишич на далечната греда прати топката в мрежата с лесно докосване – 2:0.

Ювентус усети, че изпуска играта от контрола си и организира първата си опасна акция в 54-ата минута, когато Алваро Мората с няколко добри движения и страхотен извеждащ пас осигури празно пространство в наказателното поле за Симоне Дзадза. Нападателят обаче нацели страничната греда и не успя да осигури на Юве гола на успокоението.

Интер отговори светкавично с перфектна контраатака, при която Адем Ляич отправи истински снаряд от 20-ина метра, но топката мина на сантиметри от голлинията. В следващите минути „нерадзурите“ продължиха да държат повече топката, макар Ювентус да опита да наложи по-висока преса.

В 73-ата минута след центриране от фаул на дясното крило Данило Д'Амброзио с глава бе много близо до това да отбележи третия гол, но опитът му прати кълбото на сантиметри над горната греда.

В 82-ата обаче дълго подаване от собствената половина изведе на лявото крило Иван Перишич, който пое топката отлично и навлезе в наказателното поле, където Андреа Бардзали направи нелепо нарушение и съдията отсъди дузпа. Брозович застана зад бялата точка и въпреки не особено убедителното си изпълнение, прати топката в мрежата под плонжа на Нето – 3:0.

Интер не се задоволи само с този аванс и бе болезнено близо до пълен обрат в дуела, но Иван Перишич след добро центриране отляво не можа да се разпише с изстрел от въздуха от десетина метра, който Нето изби с вещина в корнер.

В края на редовното време нервите на футболистите не издържаха и Перишич направи грубо нарушение срещу Хуан Куадрадо, с което си заслужи жълт картон, но след това опита физическа саморазправа с колумбиеца и трябваше да бъде изгонен (което не се случи).

В първите 15 минути от продълженията двата тима си размениха по едно опасно положение – Перишич с глава провокира блестящя намеса от страна на Нето в 95-ата, а малко по-късно Симоне Дзадза с диагонален изстрел прати кълбото на сантиметри от страничната греда.

Ювентус изтръпна в 107-ата минута, когато след центриране на Куадрадо от ъглов удар Пол Погба бе оставен на далечната греда, но волето му с левия крак се оказа неточно. Интер отговори чрез добро включване на Едер по лявото крило, което завърши обаче с неособено силен изстрел, уловен без проблеми от Нето. Teмпото спаднда сериозно в последните минути и двата тима се задоволихиа с изчакване на последния съдийски сигнал, за да последват дузпите.

Вратарят на Интер Хуан Пабло Карисо нямаше работа през всичките 120 минути, но в 60-те добавени секунди трябваше да спаси две чисти положения на Алваро Мората, след като нападателят на два пъти обстрелва вратата на съперника от чисти позици, но все пак се провали и дуелът трябваше да се реши с наказателни удари.

Дузпи

Андреа Бардзали – гол за 0:1

Марсело Брозович – гол за 1:1

Симоне Дзадза – гол за 1:2

Родриго Паласио – пропуск

Алваро Мората – гол за 1:3

Рей Манаж – гол за 2:3

Пол Погба – гол за 2:4

Юто Нагатомо – гол за 3:4

Леонардо Бонучи – гол за 3:5

All Goals Inter 3-0 Juventus - After penalties...by footballgoalslive


Penalty Shootout - Inter Milan 3-0 Juventus (02...by 109253pr