Наивни грешки закопаха Интер на гости на Ювентус (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Ужасяваща грешка в защита провали цялата тактическа идея на Интер в 'Дербито на Италия' на гости на Ювентус и шампионите посигнаха успех с 2:0, който ги върна на първо място в класирането на Серия А.

Дуелът от 27-ия кръг на Калчото се различаваше изключително много от полуфинала в турнира за Купата на Италия, който Юве спечели с 3:0, но и без по никакъв начин да надиграят противника си, домакините стигнаха до успеха.

Нелепа намеса в защита на Данило Д'Амброзио при центриране от фаул в 47-ата минута предостави топката 'на тепсия' за Леонардо Бонучи, който от близо не се поколеба да разстреля вратаря Самир Ханданович и да осигури успеха за „Старата госпожа“.

Спорна дузпа (меко казано) в 84-ата минута за нарушение на Миранда срещу Алваро Мората, като отсъждането на рефера изненада дори домакините, но испанецът от бялата точка не пропусна да се разпише за 2:0.

Така Ювентус продължи успешното си представяне в Серия А и записа 10-та „суха мрежа“ в последните си 11 мача от всички турнири, докато Интер отново се провали в опита си да направи добро впечатление във важен двубой.

Ювентус вече има 61 точки и продължава да бъде на първо място в класирането с 4 повече от Наполи, който в понеделник гостува на Фиорентина в другото дерби на кръга. Интер с 48 пункта остава на пета позиция, като вече изостава с 4 точки от 4-ия Фиорентина (с мач по-малко) и 5 по-малко от Рома, който в събота надви Емполи с 3:1 като гост.

Първата инфарктна ситуация пред вратата на Интер бе създадена още в 5-ата минута, когато бившият играч на "нерадзурите" Ернанес стреля от над 20 метра и разтресе напречната греда, като не се създадоха условия за добавка.

Anderson Hernanes Hits the Crossbar - Juventus...by altindailymotion

В 9-ата пък Марио Манджукич пропусна да се разпише след центриране отдясно, което не бе изчистено адекватно то Джейсон Мурийо и топката попадна в хърватския стрелец, но той от неудобен ъгъл стреля неточно в аут.

"Нерадзурите" изненадаха с постройка на игра 3-5-2, което им позволи да наситят средатата на терена и да играят далеч по-често с топката, отколкото обикновено биха го правели на "Ювентус Стейдиъм".

В 24-ата минута и Интер стигна до първата си възможност за попадение, след като топката бе центрирана от десния фланг, но Джейсон Мурийо не можа да намери очертанията с глава отблизо. Като цяло "нерадзурите" умело противодействаха на съперника си и не му позволяваха да разгръща атаките си, като имаха предимство в средата на терена.

След като през цялата първа част блокираха успешно съперника, играчите на Интер сами предизвикаха попадение във вратата си с неадекватна намеса на Данило Д'Амбриозио в 47-ата минута. Той не можа да изчисти центриране от дясното крило след изпълнение на фаул, при което директно изведе Леонардо Бонучи на чиста стрелкова позиция на няколко метра от вратата и защитникът с безпощаден изстрел откри резултата - 1:0.

Leonardo Bonucci Goal HD - Juventus 1-0 Inter...by Video-Sport

Шокът се отрази значително на играчите на Интер и те продължиха да отстъпват в действията на терена след почивката, като в 52-ата минута можеха да инкасират ново попадение, но изстрелът на Пауло Дибала по диагонала не намери очертанията на вратата.

Интер не стоеше лошо на терена и реално не даваше поводи на съперника да се чувства доминиращ в играта, но гостите не стигаха до уради към Джанлуиджи Буфон и не можеха да се надяват на изравнителен гол.

В 84-ата минута Ювентус се облагодетелства от крайно пресилена дузпа, след като Миранда повали Алваро Мората в наказателното поле, а съдията побърза да посочи бялата точка, въпреки минималните основания за това. 

Испанецът хладнокръвно превърна 11-метовия наказателен удар в гол и узакони успеха на Юве с 2:0.


Juventus 2-0 Inter 28.02.2016 Serie Aby AllGoals1234