Играчите на Милан са твърдо зад Синиша Михайлович

снимка: БГНЕС/EPA

Вратарят на Милан Кристиан Абиати изрази подкрепата си към наставника на тима Синиша Михайлович. Въпреки неубедителното начало на сезона за „росонерите”, в момента грандът от Милано се намира в серия от 10 мача без загуба във всички турнири. Благодарение на това „червено-черните” отново са в борбата за местата даващи право на участие в Европа през следващия сезон.

Според Абиати, който остава втори избор на Михайлович под рамката на вратата, именно треньорът е с ключова роля за добрата форма на тима.

„За мен ще бъде грешка ако ръководството на тима реши да прави рокади на треньорския пост през лятото. Михайлович е точният човек за Милан. В момента изграждаме нещо голямо и според мен вече поставихме основните. Затова смятам, че би било грешка да се прекъсва този процес”, заяви легендарният страж.

Във временното класиране на Серия А Милан заема шестата позиция с актив от 44 точки. „Росонерите” ще опитат да продължат доброто си представяне при утрешното си домакинство срещу коравия тим на Торино.