Фиорентина показа на Интер, че не го бива дори за топ 4 (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

 Фиорентина победи Интер с 2:1 във второто дерби на 25-ия кръг в италианската Серия А, което имаше значение за разпределението на местата от трето до пето. С гол в 91-ата минута „виолетовите“ осъществиха пълен обрат и по крайно драматичен начин лишиха съперника си от място в топ 4 на класирането.

Фиорентина стана първият отбор, който записва две победи над Интер през сезона, след като в предишната среща в Милано срази съперника си с 4:1, подпомогнат от ранен червен картон. Сегашният успех също дойде с помощта на числено предимство, след като Алекс Тейес бе изгонен за второ официално предупреждение в 82-ата минута.

Страхотно подаване на Родриго Паласио в 26-ата минута позволи на Марсело Брозович да открие резултата на празна врата, но дори тогава се усещаше, че гостите трупат аванс противно на съотношениео на силите на терена.

В 60-ата минута Борха Валеро съвсем заслужено изравни резултата за Фиорентина, а в 91-ата минута Кума Бубакар след двоен рикошет по нелеп начин осигури успеха на домакините, сякаш и да затвърди комичното състояние на защитата на Интер през 2016 година.

„Ла Виола“ вече има 49 точки на третата позиция и дръпна с цели 4 на „нерадзурите“, които имат само един успех в предишните си пет мача и продължават затъването си в Серия А от началото на новата година.


All Goals HD - Fiorentina 2-1 Inter - 14-02-2016by isakrasniqi62