Интер се съвзе от погромите, Милан отново мечтае (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

Интер успя да се съвсеме от тежката криза, в която навлезе от Коледа насам и постигна втората си победа през 2016 година – 1:0 над Киево на стадион „Джузепе Меаца“. Домакинството на този по-непретенциозен съперник дойде в отличен момент за „нерадзурите“, които трябваше да се възстановят от разгромите с 0:3 от Ювентус и Милан в рамките на пет дни миналата седмица.

Мауро Икарди отново се оказа точният човек за Роберто Манчини пред гола, след като откри резултата в 50-ата минута от близка дистанция. Аржентинският капитан на Интер вече има 9 гола за „нерадзурите“ (реално той е топ реализаторът на тима, въпреки че новият му съотборник Едер има 12 на сметката си, но с екипа на Сампдория) през сезона и общо 50 в 109 появи в игра по италианските терени.

В 56-ата минута Икарди можеше да увеличи сметката си, но ударът му с глава от няколко метра разтресе напречната греда. Малко по-късно той отново пропусна (преди почивката „нерадзурите“ изпуснаха поне четири отлични положения), но в крайна сметка Интер не позволи излагация в последните минути на мача, както се случваше срещу Сасуоло и Карпи в предишните две домакинства.

Вратарят на Киево Андреа Секулин дебютира в Серия А, но направи толкова много спасявания в срещата, че в 79-ата минута при поредната му ключова намеса получи поздравления дори от футболистите на съперника.

Toй бе основната причина Интер да спечели само с 1:0, като за 10-ти път от началото на сезона тимът на Роберто Манчини записва минимален успех.

Интер бе допуснал шест гола в последните си четири мача (колкото в предходните 12), което бе в основата на слабите представяния на тима от Коледа насам. „Нерадзурите“ обаче поеха глътка въздух и събраха 44 точки, за да си върнат аванса от 3 пред петия Рома, който вчера победи с 2:0 Сасуоло като гост.

Интер обаче продължава да изостава значително от водача Наполи (53), победил по същото време в сряда вечер Лацио с 2:0, както и от втория Ювентус (51), поставил нов клубен рекорд от 13 поредни победи след 1:0 над Дженоа.

Все пак, добра новина за феновете на „черно-сините“ е завръщането на трето място в класирането и зона „Шампионска лига“.

Фиорентина събра 43 точки и остана с 1 зад Интер, след като не можа да спечели домакинството си на Карпи – 1:1. Само след 76 секунди игра Борха Валеро откри резултата за „виолетовите“ с третия най-бърз гол от началото на сезона в Серия А. Кевин Лазаня обаче изравни след почивката и помогна на Интер да задмине „Ла Виола“ - по ирония на съдбата именно той се разписа и на „Меаца“ при равенството 1:1 с „нерадзурите“.


Inter 1- 0 Chievo Verona | Highlights - 2/3/2016by HD-Soccer

Милан отново може да мечтае за място в европейските клубни турнири, след като продължи израстването си и срази с 2:0 Палермо като гост. „Росонерите“ очевидно бяха в отлично настроение след разгрома с 3:0 над Интер през уикенда, а познати имена отново блеснаха с попадения.

Карлос Бака откри резултата в 19-ата минута с 12-ия си гол от началото на сезона (наравно с Едер на второ място при голмайсторите в първенството), а в 33-ата Мбайе Нианг продължи да впечатлява, разписвайки се за 2:0 от дузпа.

Нианг (както и Бака) беше сред авторите на головете срещу Интер, така че за първи път в кариерата си той бележи в два поредни мача от Калчото. Благодарение на комфортната си победа, Милан събра 39 точки на шесто място в таблицата, което най-вероятно ще бъде достатъчно на тима поне да спечели промоция за Лига Европа.

Само тимовете от топ 5 на класирането получават европейски квоти, а шестата се раздава чрез турнира за Купата на Италия. Милан има аванс от 1:0 като гост на третодивизионния Алесандрия преди реванша от полуфиналите на „Сан Сиро“ и е с единия крак на финала.

Дори да не спечели трофея, Милан най-вероятно ще срещне в битка за трофея Ювентус, защото тимът има аванс от 3:0 над Интер, а и едва ли няма да намери място сред позициите в Калчото, даващи право на участие в Шампионска лига.


All Goals HD - Palermo 0-2 AC Milan - 03-02-2016by 1Federico