Машината Ювентус не спира да громи в Италия (ВИДЕО)

галерия:

снимка: БГНЕС/EPA

Шампионът Ювентус постигна 12-та поредна победа в Серия А и общо 15-та в последните си 16 двубоя от всички турнири (в този период „Старата госпожа“ загуби единствено гостуването си на Севиля с 0:1 в Шампионска лига).

Грандът от Торино смаза с 4:0 Киево като гост и нанесе най-тежкото поражение от началото на сезона на „летящите магаренца“. С това доброто настроение в лагера на шампионите се утвърди за пореден път, след като по-рано през седмицата големият съперник Интер бе разбит с 3:0 в първия полуфинал за Купата, а в предишния кръг от Калчото Юве надделя с 1:0 над столичния колос Рома.

4153071

Героят от „Дербито на Италия“ с Интер Алваро Мората откри резултата още в шестата минута във Верона след пас на Щефан Лихтщайнер. Испанският нападател, който бе в основата на изключително успешния изминал сезона, изпитваше проблеми от началото на тази кампания да се бори с конкуренцията в атака на Марио Манджукич, Пауло Дибала и Симоне Дзадза.

4153069

Преди да вкара два от трите гола срещу Интер за Купата на Италия тази седмица Мората се бе разписвал само веднъж, но сега в гостуването на Киево също два пъти постави името си сред голмайсторите – в 40-ата минута той покачи на 0:2 след асистенция на Сами Кедира.

Пол Погба предостави кълбото на Алекс Сандро в 61-ата минута за третото попадение на Ювентус, а крайното 0:4 бе фиксирано собственоръчно от френската звезда на „Старата госпожа“.

4153070

Основният реализатор на тима през сезона Дибала не се разписа срещу Киево, но допринесе с асистенция за последния гол.

Така Ювентус вече има 68 точки и поне временно е на върха в класирането, като ще се надява на грешна стъпка на актуалния водач Наполи, който е с 67 пункта и по-късно в неделя приема Емполи на „Сан Паоло“. Киево е 10-ти с 27 точки.


All Goals Full HD - Chievo 0-4 Juventus - 31-01...by Bayeo