Фиорентина се съвзе и се върна в битката за титлата (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

Фиорентина прекрати серията си от две поредни загуби в италианската Серия А и спечели с 2:0 домакинството си на Торино в първи мач от неделната програма на 21-ия кръг в първенството.

Това позволи на „виолетовите“ поне временно да се изкачат на трета позиция в класирането с 41 точки – 1 повече от Интер, 1 по-малко от Ювентус и 3 по-малко от Наполи, макар въпросните три отбора все още да не са изиграли срещите си от кръга. Торино остава 11-ти с 26 пункта.

В първия си мач, откакто се раздели с италианския нападател Джузепе Роси, Фиорентина не бе особено внушителен в атака пред собствена публика, но пък демонстрира отлична ефективност и превърна в два гола общо трите си точни удара в двубоя.

С прекрасно изпълнение на пряк свободен удар в 24-ата минута Йосип Иличич откри резултата в полза на домакините, за да им даде така желания и нужен аванс преди почивката, а и да пробие най-накрая защитата на устойчивите гости. За 15-ти път през сезона (най-много от всички отбори) Фиорентина реализира гол преди да е изтекъл половин час игра.

Интригата бе елиминирана в 83-ата минута, отново след изпълнение на статично положение. Мануел Паскуал центрира от ъглов удар и Гонсало Родригес с глава от няколко метра на първа греда прати топката неспасяемо в мрежата, за да фиксира крайния резултат 2:0.

Последната победа на Торино във Флоренция датира от 1976 година, а оттогава във вече 26 мача домакините имат 14 победи и 12 равенства.

Ако по-късно днес Интер победи Карпи като домакин, ще изпревари „Ла Виола“ на третата позиция, а Ювентус и Наполи потенциално може да се откъснат пред тима на Паоло Соуса, при положение, че надделеят съответно над Рома като домакин и над Сампдория като гост.