Емполи не се даде на Милан във вълнуващ дуел на „Кастелани“ /ВИДЕО/

снимка: БГНЕС/EPA

 Емполи и Милан не можаха да се победят и завършиха наравно 2:2 във вълнуващ дуел на стадион „Карло Кастелани“ в късния двубой от съботната програма на 21-ия кръг на Серия А.

„Росонерите“ на два пъти повеждаха в резултата – в началото на двете полувремена, но непремиримите домакини не позволиха да разочароват феновете си и да запишат домакинско поражение.

Лука Антонели с прекрасен извеждащ пас почти от центъра позволи на Карлос Бака да се освободи от опеката на бранителите и (избягвайки засадата) да се откъсне сам срещу вратаря. След като колумбиецът нахлу в наказателното поле, прати топката неспасяемо в долния ляв ъгъл и изведе Милан напред с 10-ия си гол през сезона.

Рикардо Сапонара с хитър пас в коридор в 32-ата минута залъга няколко защитници на „росонерите“ и изведе Пьотър Желински на чиста стрелкова позиция в пеналтерията, при което той с премерен диагонален удар възстанови равенството – 1:1.

С голяма доза късмет Милан отново поведе в 51-ата минута, когато бранител на Емполи изчисти топката в главата на Мбайе Нианг и тя попадна в обсега на непокрития Джакомо Бонавентура, който от няколко метра не сбърка – 1:2.

10 минути по-късно обаче Масимо Макароне бе на правилната позиция пред малкото наказателно поле, за да довкара топката в опразнената мрежа при избит изстрел от разстояние – 2:2.

До последния съдийски сигнал на срещата и двата тима можеха да стигнат до третия гол, но в крайна сметка резултатът остана непроменен. Милан е шести с 33 точки, а Емполи е осми с 32, като „росонерите“ вече 11 двубоя на „Кастелани“ нямат поражение (5 победи и 6 ремита).


All Goals HD - Empoli 2-2 AC Milan - 23-01-2016by 1Federico