Милан с ценен успех над Фиорентина, Боатенг се завърна с гол на "Сан Сиро" (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Отборът на Милан постигна ценен домакински успех над Фиорентина с 2:0 в мач от 20-я кръг на Серия А. 

Играчите на Синиша Михайлович вкараха по едно попадение в началото и края на двубоя, което им донесе така важния успех над "виолетовите". След победата "росонерите" вече са с актив от 32 точки и се изкачиха на 6-та позиция, докато футболистите от Флоренция драстично изостанаха от лидерите, след като допуснаха втора поредна загуба. С 38 пункта те са на 4-та позиция.

Още в началото на срещата Карлос Бака даде аванс на Милан след само 4' игра на "Сан Сиро". В края на двубоя пък се разписа и Кевин-Принс Боатенг. Роденият в Германия футболист бе освободен през лятото от Шалке, където игра три сезона, а през януарския трансферен прозорец той бе отново картотекиран в Милан. С тима от Милано той записа 100 мача при предишния си престой, реализирайки 17 попадения.

Още един играч на "росонерите" направи завръщане. Марио Балотели се появи на терена минути преди края на срещата, като италианският нападател не бе играл за тима от няколко месеца заради различни травми. Футболистът на Ливърпул можеше да покачи на 3:0 в даденото от съдията продължение, но ударът му срещна гредата, а при положението имаше и отсъдена засада на Балу.