Два автогола и вратарски чудеса при реми на Интер (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

Интер продължава да бяга от стереотипа на скучен отбор, който реди минимални победи с 1:0 в Серия А, но за сметка на това не можа да зарадва феновете си с успех при визитата на Аталанта и трябваше да се задоволи с равенство 1:1.

Това реми ще отдалечи „нерадзурите“ от върха в класирането на Калчото, след като в миналия кръг при изненадващото поражение с 0:1 от Сасуоло на „Меаца“ те отстъпиха лидерството на Наполи.

Интер вече има 40 точки от 20 мача и изостава с 1 от Наполи, като има 1 повече от Ювентус и 2 повече от Фиорентина, но тези отбори още не са изиграли мачовете си от кръга, което означава, че има шанс „нерадзурите“ да се смъкнат до 4-то място. Аталанта с 25 пункта е 11-ти.

И двете попадения в Бергамо бяха автоголове – в 17-ата минута Джейсон Мурийо заблуди критично вратаря Самир Ханданович, след като засече в собствената си мрежа центриране от ляво в стремежа си да попречи на играч на домакините да стигне първи до топката.

Интер обаче пое инициативата от този момент нататък и сравнително бързо стигна до изравняването. В 25-ата минута хубаво подаване на Стеван Йоветич вдясно в наказателното поле за Мауро Икарди завърши с центриране успоредно на голлинията. С впечатляващ удар Толой засече кълбото във вратата си от близко разстояние, опитвайки се (и успявайки) да изпревари дебнещия Адем Ляич – 1:1.

Гостите от Милано създадоха повече положения до края на срещата, но бяха успешно блокирани от домакините, а в редките случаи, когато пробиваха в пеналтерията, по крайно лековат начин проиграваха шансовете си.

Самир Ханданович направи – без съмнение – спасяването на сезона в началото на втората част, когато с акробатична намеса попречи на капитана на Аталанта Лука Чигарини да се разпише от воле на пет метра от голлинията.

Финалният натиск на гостите не доведе до нов гол и така те останаха разочаровани след последния съдийски сигнал, защото не можаха да победят отбор в серия от четири поредни поражения. В същото време Интер има само една победа (1:0 над Емполи) в последните си четири мача от първенството, като загуби два пъти и при ожесточената конкуренция в челото на класирането, не е чудно, че тимът сдаде лидерството.