Милан бие и e почти на финал, две дербита за Купата на Италия

снимка: БТА/AP

Милан постигна ключов успех с 2:0 като гост на Сампдория и се превърна в последния четвъртфиналист в турнира за Купата на Италия. Въпреки че все още са на три стъпала от трофея, „росонерите“ имат уникален шанс да играят финал за отличието заради една от големите изненади в надпреварата до момента.

Евентуалният опонент на Милан на полуфиналите ще бъде Специя или Алесандрия, след като Специя сензационно елиминира Рома след изпълнение на дузпи (0:0 за 120 минути и 4:2). За целта обаче първо „росонерите“ трябва да минат през Капри, който не по-малко изненадващо изхвърли Фиорентина от турнира с успех 1:0 като гост вчера.

Мбайе Нианг откри резултата за Милан в 50-ата минута с първия реален добър шанс за гостите в Генуа, а в 64-ата минута Сампдория остана с десетима души след изконването с два бързи жълти картона на Зуканович.

В 93-ата минута Карлос Бака се разписа за крайното 2:0 и подпечата класирането на Милан сред осемте най-добри отбора за Купата.

Другите два четвъртфинала са далеч по-непредвидими и непредсказуеми – Лацио се изправя срещу Ювентус, а Интер посреща Наполи, като двубоите се решават в рамките на 90 минути (при нужда продължения и дузпи).  


All Goals - Sampdoria 0-2 AC Milan - 17-12-2015...by Gol-Live