Милан се промуши напред за Купата след продължения (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

Милан се нуждаеше от цели 120 минути, за да елиминира на своя стадион „Сан Сиро“ втория в Серия Б Кротоне. В редовното време „росонерите“ не можаха да си свършат работата и стигнаха само до 1:1, но в крайна сметка постигнаха краен успех с 3:1 след допълнителния половин час игра.

Така Милан успя да се класира на осминафиналите в турнира за Купата на Италия, след като най-добрите осем отбора от Серия А започват участието си в напреварата от 5-ия кръг (1/16-финали), а единствено полуфиналите се решават в два сблъсъка.

В 47-ата минута Луиз Адриано откри резултата в полза на домакините след подаване на Андреа Поли, но в 68-ата Будимир възстанови равенството за Кротоне. В 106-ата минута Джакомо Бонавентура с прекрасно изпълнение на пряк свободен удар на около 20 метра от голлинията донесе нов аванс на Милан.

В 115-ата пък Мбайе Нианг с хубаво подаване изведе Рикардо Монтоливо в наказателното поле, халфът върна на нападателя и се стигна до третото попадение за „росонерите“.

Също във вторник вечер, но без помощтна на продължения, Торино елиминира Чезена след категоричен успех с 4:1, а Специа надви с 2:0 Салернитана. В сряда от 16 часа Палермо приема Алесандрина, Верона домакинства на Павиа от 19, а от 22 часа е мачът Удинезе – Аталанта.

В петък е най-интересният сблъсък от 1/16-финалите между Лацио и Ювнтус от 21:45 часа.


All Goals - AC Milan 3-1 Crotone - 01-12-2015...by Zidanekris