Излагация на Рома лиши тима от доближаване на лидера (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

 Рома допусна изненадваща домакинска загуба с 0:2 от Аталанта в 14-ия кръг на Серия А и пропусна поне временно да се изравни по точки с водача в класирането Интер. „Вълците“ вече два поредни кръга нямат успех в Калчото, след като миналата седмица завършиха 2:2 под дъжда в Болоня, а в последните си четири мача имат само победата над Лацио с 2:0 в градското дерби, като преди това бяха сразени от Интер с 1:0 на „Джузепе Меаца“.

С 27 точки Рома остава на 4-то място, но вече има само 4 преднина пред петия Милан, който късно снощи разгроми Сампдория с 4:1 като домакин.

Гомес в 40-ата минута откри резултата за Аталанта, а в 81-ата резервата Майкон бе изгонен с директен червен картон, след като направи нарушение в наказателното поле. Херман Денис реализира отсъдената дузпа и узакони успеха на гостите, които завършиха мача с деветима души.

Стендардо и Граси получиха вторите си жълти картони в самия край, но Аталанта удържа победата и вече с 21 точки дели седмото място с Ювентус и Торино.

В други мачове от следобеда Карпи победи Дженоа с 2:1 като гост, Удинезе надви с 3:2 Киево във Верона, а със същия резултат Фрозиноне спечели срещу Верона като домакин, но без участието на Александър Тонев.


All Goals | AS Roma 0-2 Atalanta 29.11.2015 HDby EuropeanLeagueLiveGoal