Ювентус отново подчини Сити в Шампионска лига (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

Ювентус отново подчини Манчестър Сити в Шампионска лига, като спечели изключително ценна победа с 1:0 над „гражданите“ в пети мач от груповата фаза на най-силния футболен турнир.

Марио Манджукич отбеляза единственото попадение в голямото дерби в 18-ата минута след великолепно центриране отляво на Алекс Сандро. И двата отбора удариха гредата по веднъж, а Рахийм Стърлинг направи изумителен пропуск около пет минути преди края, с което лиши „гражданите“ поне от точка.

Ювентус постигна много важен успех, като отново демонстрира добър контрол върху дерби, след като през уикенда в Серия А надви Милан също с 1:0. „Старата госпожа“ вече с 11 точки оглави класирането в група D и изпревари днешната си жертва с 2 пункта.

„Гражданите“ си бяха осигурили промоция на осминафиналите, а сега Ювентус се присъедини към тях. Самите фенове на Сити обаче помнят колко пагубно бе за отбора им да не оглави крайното класиране в групите, така че битката не спира само с осигуряването на участие в елиминациите.

В другия мач от група D Борусия (Мьонхенгладбах) смачка Севиля с 4:2 и е временно трети с 5 точки, като андалусците имат 3, но имат предимство в директните двубои, защото победиха германския клуб с 3:0 в предния им мач.

НА ТОЗИ ЛИНК вижте резултатите и видео от всички мачове от Шампионска лига.

Първият четвърт час изобщо не беше впечатляващ откъм отигравания на играчите и в двата тима, но в 18-ата минута падна първият гол. След като Яя Туре не можа да измисли нищо интересно пред дъгата на наказателното поле на домакините, "старата госпожа" почна контраатака.

Пол Погба направи за смян Кевин де Бройне в центъра на терена и след още няколко пробягани метра подаде вляво за Алекс Сандро. Външният халф напредна и центрира отлично в пеналтерията, където връхлитащият Марио Манджукич засече безупречно в мрежата - 1:0.

Mario Mandžukić Goal - Juventus vs Manchester...by HereWeBet

Ювентус определено придоби контрол върху двубоя след отбелязания гол, след като преди това изпитваше проблеми да материализира превъзходството си. В 28-ата минута Манджукич с нов много опасен удар провокира блестяща намеса от Джо Харт, който бе единствената причина към момента резултатът да е само 1:0 за домакините.

В края на полувремето Сити повиши оборотите, но не създаде особени проблеми на съперниковата защита. Въпреки това, "гражданите" стигнаха до чисто положение, макар и след сериозна грешка в отбраната на Юве - топката бе подарена на Серхио Агуеро в наказателното поле, но Буфон побърза да излезе и да съкрати ъгъла на аржентинеца, след което и да блокира удара му.

В 53-ата минута Манчестър Сити стигна болезнено близо до изравняване, след като Де Бройне центрира от ъглов удар, а Яя Туре пред голлинията засече топката, но Буфон успя да избие в гредата и след това да улови. Малко по-късно Стефано Стураро се размина на сантиметри от попадение, след като с плонж не можа да прати кълбото в опразнената врата на гостите.

"Гражданите" създаваха напрежение в наказателното поле на Ювентус най-вече след статични положения, но се затрудняваха да стигат до позиции за удар или да намирят очертанията. В 79-ата минута обаче Рахийм Стърлинг направи най-големия и фрапантен пропуск, след като бе изведен на чиста позиция фронтално срещу вратата с подаване отдясно. Бившият ас на Ливърпул обаче някак си от няколко метра прати кълбото на половин метър в аут.

В крайна сметка последният съдийски сигнал узакони победата на Юве.