Интер поведе колоната в Серия А след минимален успех над Рома

снимка: БТА/AP

Отборът на Интер спечели дербито на Серия А, след като се наложи с минималното 1:0 над Рома на своя "Сан Сиро". Единственият гол бе дело на Гари Медел в 31-вата минута, а това бе 6-та победа от началото на сезона, която играчите на Роберто Манчини постигат с минимален резултат.

Успехът доведе до промени и в таблицата в Италия. "Нерадзурите" изместиха днешния си опонент и заеха първото място с 24 точки, а "вълците" остават втори с 23.

Срещата започна доста "отворено", като атаките към двете врати се редуваха. В 8-та минута Фреди Гуарин видя, че Войчех Счезни е излязъл по-напред от необходимото и опита да го прехвърли, но стражът внимаваше и улови кълбото, което бе насочено точно във вратата му.

В 15-та минута дойде и първата възможност за Рома. Люка Дин проби от ляво и центрира в накзателното поле, където непокрит се оказа Един Джеко. Бившият играч на Манчестър Сити стреля опасно с глава в левия ъгъл, но Самир Ханданович показа страхотен рефлекс и изчисти.

В 23-та минута Джеко пропусна ново прекрасно положение, след като Жервиньо стреля и Ханданович изби, топката попадна на крака на босненеца, но самопожертвователен шпагат на Жером Д'Амброзио запази вратата на Интер суха.

7 минути по-късно Интер поведе в резултата. Гари Медел получи топката от Йоветич, след което отправи изстрел от далечна дистанция и реализира първия си гол с екипа на "нерадзурите" в Серия А.

В 42-та минута Майкон центрира опасно към Джеко, но Ханданович успя да излезе навреме и да изпревари босненския нападател.

"Вълците" бяха близо до изравняване на резултата в 52-та минута. Пянич центира от ъглов удар към Един Джеко, който стреля с глава, но Ханданович реагира прекрасно и спаси.

Осем минути по-късно Салах също пропусна да изравни. Крилото излезна сам срещу вратаря на Интер, но не успя да го преодолее.

Ханданович продължи да прави чудеса на вратата, като парира три удара един след друг, дело на Флоренци и Салах.

В 71-та минута топката бе центрирана в наказателното поле на Интер, където Рудигер засече, но кълбото мина покрай гредата. Минута по-късно гостите останаха с човек по-малко, тъй като Пянич получи втори жълт картон за игра с ръка.

"Нерадзурите" стигнаха до първото си сериозно положение през втората част в 80-та минута. Паласио центрира отляво, топката бе свалена с глава към Брозович, но изстрелът на хърватина бе отразен от Счезни.

Към момента, след 10 изиграни мача, възпитаниците на Роберто Манчини са с актив от 21 точки, но успяха да спечелят едва една среща от последните си 5. Въпреки това те удържат към момента 4-та позиция, но при победа днес могат да превземат върха.

Вълците, които са лидери към момента с 23 точки, се представят стабилно от началото на сезона и имат в актива си 7 победи от 10 мача. Футболистите от вечния град също така са и най-резултатни със своите 25 гола.

Домакините ще започнат със Самир Ханданович на вратата. Жером Д'Амброзио, Жоао Миранда, Жейсон Мурийо и Юто Нагатомо са четиримата в защита. Марсело Брозович, Гари Медел и Фреди Гуарин ще действат в средата на терена, а атаката ще водят Адем Ляич, Стеван Йоветич и Иван Перишич.

Руди Гарсия ще заложи на Войчех Счезни на вратата. Люка Дин, Антони Рюдигер, Костас Манолас и Майкон ще бъдат четиримата защитници. Алесандро Флоренци, Раджа Наинголан и Миралем Пянич ще бъдат в средата на терена, а Жервиньо, Един Джеко и Мохамед Салах ще са в предни позиции.