Йоветич със същите проблеми в Интер като Меси в Барса

снимка: БТА/AP

Новата черногорска звезда на Интер Стеван Йоветич се намира в конфликтна ситуация преди важните европейски квалификации на националния му отбор и Дербито на Италия между „нерадзурите“ и Ювентус на 18 октомври.

Йоветич в момента е контузен, но въпреки това планира да играе с екипа на Черна гора – в петък срещу Австрия и във вторник срещу Русия. Западните ни съседи са на четвърто място в своята квалификационна група G с 12 точки – 1 по-малко от третия Швеция и три по-малко от Русия, така че имат реален шанс да се борят дори за директна промоция.

Естествено, Йоветич е голямата звезда на националния отбор, но контузията му го вкара в конфликт с Интер, като „нерадзурите“ са недоволни от отношението на черногорците. Според лекарите на италианския клуб проблемите на Йоветич са сериозни и не става въпрос само за травма в прасеца, а и в гърба. Самият играч на своя глава е решил да се прегледа в Германия, откъдето са му предписали болкоуспокояващи, които могат да му позволят да играе за Черна гора, но няма да решат дългосрочно проблемите му.

Точно това е причината Интер да не е доволен от поведението на футболиста и от плановете на националния отбор. „Нерадзурите“ държат да го използват в дербито с Ювентус на 18-ти и не искат той да се излага на риск преди това.

Идентична е ситуацията на Лионел Меси в Барселона, където желаят той да се лекува още месец и половина и да бъде готов за игра за „Ел Класико“ с Реал Мадрид на 21 ноември. Аржентинският национален отбор обаче иска Меси в игра по-рано за световните квалификации с Бразилия на 13 ноември и Колумбия на 17-ти.