Фиорентина окупира върха в Серия А (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Фиорентина продължи великолепния си старт в Серия А и с петата си поредна победа в Калчото окупира еднолично първото място в класирането след седем кръга. „Виолетовите“ спечелиха с 3:0 домакинството си на Аталанта и се възползваха от равенството 1:1 на Интер като гост на Сампдория по-рано през деня, за да се изкачат начело в таблицата.

Фиорентина е абсолютният хит в италианското първенство, особено след като разнищи с 4:1 Интер на „Джузепе Меаца“ и разбиха на пух и прах перфектната статистика на „нерадзурите“.

Срещу Аталанта възпитаниците на Пауло Соуза продължиха възходящия си ход и още през първото полувреме си осигуриха аванс от два гола. Както беше срещу Интер, така и сега, домакините се облагодетелстваха от дузпа още в шестата минута на срещата, а освен това Габриел Палета от състава на гостите получи директен червен картон за нарушението.

Йосип Иличич бе точен от бялата точка, а в 34-ата минута Федерико Бернандески изведе зад защитата на съперника Борха Валеро, който с хладнокръвно изпълнение от десетина метра прати топката в мрежата за втори път – 2:0.

В 90-ата минута Жоан Верду реализира третото попадение в срещата, след като с инстинктивен удар от границата на пеналтерията преодоля вратаря на гостите и оформи крайното 3:0.

С 18 точки в актива си след седем кръга Фиорентина вече е водач в класирането на Серия А, като има 2 пункта повече от втория Интер. Аталанта е с 11 точки на 10-то място.


Fiorentina vs Atalanta 3-0 All Goals...by tony-hoksa