Ювентус се разигра и в Серия А

снимка: БГНЕС/EPA

Шампионът на Италия Ювентус индикира, че се е излекувал от болестта си в началото на сезона, като спечели с 3:1 домакинството си на Болоня в мач от седмия кръг на Серия А. „Старата госпожа“ отново не пропусна да разтревожи феновете си, допускайки гол през първото полувреме, но този път успя да материализира по-голяма част от положенията си и да осъществи пълен обрат.

Муниер още в петата минута шокира зрителите на „Ювентус Стейдиъм“, откривайки резултата в полза на изявения аутсайдер. Мачът обаче не се превърна в поредния, в който Юве ще разочарова на домашната сцена, защото успя да изравни още до края на полувремето

Алваро Мората в 33-ата минута се разписа за 1:1 и продължи добрата си голова серия, след като през седмицата реализира първото попадение и при победата с 2:0 над Севиля в Шампионска лига.

В 53-ата минута Пауло Дибала се утвърди като водещ голмайстор на тима, откакто премина в Торино през лятото, като бе точен от дузпа за 2:1. Третият гол бе дело на Сами Кедира, който засече с глава отлично центриране на Мората и не остави шансове на противниковия вратар – 3:1.

Така Ювентус събра 8 точки и се намести на 12-то място в класирането, като изостава с 8 от временния лидер Интер. Болоня е последен с 3 пункта.


Juventus vs Bologna 3-1 All Goals (Serie A 2015)by sports-live1

По същото време Лацио спечели с 2:0 домакинството си на Фрозиноне, за който Александър Тонев игра в последните 15 минути. „Орлите“ стигнаха до успеха трудно, като едва в 80-ата минута Балде Кейта откри резултата, а в четвъртата добавена на редовното време Филип Джорджевич се разписа за 2:0. Лацио е трети с 15 пункта, а Фрозиноне е предпоследен с 4.