Самп и Интер не се победиха в атрактивен мач

снимка: БТА/AP

В един от най-вълнуващите и приятни за гледане двубои от началото на сезона в Серия А Сампдория и Интер си отбелязаха само по един гол и завършиха наравно 1:1 в среща от седмия кръг на Калчото.

Първото полувреме завърши без попадения единствено заради изключителните пропуски, които направиха и двата отбора пред противниковата врата. Домакините дори не успяваха да се разпишат на празна врата, а Фреди Гуарин в 30-ата минута от два метра не нацели вратата.

След почивката логично откритият футбол доведе до попадения, като първо Луис Муриел откри резултата, засичайки от близо центриране на Перейра отдясно. Интер натика съперника в собствената му половина и можеше да е щастлив на късмета си, който го покри при две отлични контраатаки а домакините.

В 76-ата минута все пак „нерадзурите“ изравниха, а голмайстор стана новото попълнение Иван Перишич, който преди това бе направил няколко пропуска от изгодни позици. За хърватина това е първи гол с екипа на Интер, след като Мауро Икарди му предостави кълбото на празна врата на два метра от голлинията.

Интер вече втори пореден мач не може да стигне до победата, но за разлика с мача срещу Фиорентина (1:4), сега поне „нерадзурите“ показаха добра игра. С 16 точки те продължават да са на първо място в Серия А, но по-късно Фиорентина приема Аталанта и може да ги изпревари.

Самп е девети с 11 пункта, а Рома вече е само на две точки от върха, след като спечели с 4:2 гостуването си на Палермо. Миралем Пянич откри резултата още във втората минута, после Алесандро Флоренци с добър финт се разписа за 0:2, а Жервиньо вкара останалите два гола, като особено първият му бе изключително красив. Джилардино и Гонсалес вкараха за домакините, за които Ивайло Чочев бе на терена цял мач.