Удинезе праща Антонио Вутов под наем в трета дивизия

снимка: Булфото

Продаденият от “Левски” на “Удинезе” голям талант от “синята” школа Антонио Вутов няма да остане на “Фриули” през предстоящия сезон в Италия.

Вутов ще бъде пратен под наем да трупа опит. Официални оферти за юношата на “Левски” вече са изпратили четири отбора, а най-сериозен интерес има бившият тим на Петър Жабов - “Козенца”. Екснападателят на ЦСКА рита там от 1998 до 2001 г., когато тимът бе в Серия “Б”. В момента “Козенца” е в третото ниво на италианския футбол.

“Голямата цел на “вълците” е Вутов от “Удинезе”. Младият футболист бе сред основните цели на спортния директор Мауро Мелусо, който го пожела от “фриуланите” още преди две седмици, а сега го стори отново, след като разбра за сериозен интерес към него от “Фералпи Сало”, съобщава CosenzaChannel. Двата клуба са в Прима дивизионе Лега Про на Италия, но в различни групи.

Вутов е желан от “Падова” и “Лукезе”, но запитвания към него има и от втора дивизия на Испания. До 10 дни ще стане ясно къде ще играе 19-годишният българин, пише 24 часа.