Четвърта поредна за устремения Наполи (ВИДЕО)

галерия:

снимка: БТА/AP

Наполи записа четвъртата си поредна победа в Серия А и общо 12-а за сезона, след като днес "адзурите" спечелиха с 3:1 домакинството си на Удинезе в среща от 22-ия кръг на италианското първенство.

Дрийс Мертенс, Маноло Габиадини и автогол на Сирил Теро донесоха нови три точки в актива на неаполитанците, докато единственият гол за Удинезе реализира отново Сирил Теро, който днес успя да се разпише и в двете врати.

По този начин Наполи събра актив от 42 точки и запази дистанцията от четири точки зад втория Рома, който по същото време спечели визитата си на Каляри. Лидер с 53 пункта остава шампионът Ювентус, докато Удинезе се намира в долната половина на таблицата с актив от 28 пункта. 

Юношеският национал на България Антонио Вутов отново не попадна в групата на Удинезе за срещата, продължавайки с изявите си за Примаверата на "фриуланите".

Срещата на "Сан Паоло" започна изцяло по вкуса на водения от Рафаел Бенитес състав, който се сдоби с гол преднина след само осем изиграни минути. Дрийс Мертенс пое топката от средата на терена и напредна умело, а след комбинация с Гонсало Игуаин и щастлив рикошет, изпрати топката зад гърба на Орестис Карнезис за 1:0.

Резултатът бе удвоен в 21', когато зимното попълнение на "адзурите" Маноло Габиадини отбеляза втория си гол за клуба и общо девети за сезона. Нападателят получи отличен пас от Марек Хамшик, надбяга централните бранители на Удинезе и покачи на 2:0 в полза на Наполи.

Само шест минути по-късно обаче Удинезе успя да се върне в мача. Вратарят на домакините Рафаел не прецени добре ситуацията и излезе неразчетено, което позволи на Сирил Теро да го прехвърли, намалявайки пасива на своя тим за 2:1.

Задачата на гостите отново бе значително утежнена след около час игра, когато централният нападател на "фриуланите" Сирил Теро отново се разписа, но този път в погрешната врата. Централният нападател на Удинезе опита да блокира центриране от статично положение в пеналтерията на своя тим, но вместо това изненада Карнезис и сам вкара топката във вратата си, увеличавайки аванса на Наполи - 3:1.

И до края на срещата Удинезе така и не намери начини да се върне в двубоя, докато Наполи комфортно затвори мача и добави нови три точки към своя актив в Серия А.