Верона смълча "Сан Сиро" в последните минути

снимка: БТА/AP

Отборът на Верона сгъсти черните облаци над главата на Валтер Мацари, след като тази вечер бившият тим на Николай Михайлов изтръгна драматично равенство 2:2 при визитата си на Интер в среща от 11-ия кръг на Серия А.

До последните минути на двубоя Интер имаше гол преднина на своята сметка, но късно попадение в 89' на Нико Лопес донесе точка на гостите от Верона.

Преди това Лука Тони бе извел Верона напред след само десет минути игра, но "нерадзурите" постигнаха пълен обрат чрез две попадения на Мауро Икарди между 18' и 48'.

В 51' домакините останаха и с човек по-малко заради изгонването на Гари Медел, а Лука Тони не успя да отбележи отсъдената дузпа в полза на гостите.

Постепенно се стигна и до заключителните моменти на срещата, когато резервата Николас Лопес оползотвори асистенция на Хавиер Савиола и отбеляза за крайното 2:2.

Така Интер записа втори пореден мач без победа след загубата от Парма, като днешният хикс оставя "нерадзурите" на едва девето място в таблицата с актив от 16 точки. Още утре пък италианската преса ще повдигне поредните въпросителни относно бъдещето на наставника Валтер Мацари, за която евентуална смяна се говори все по-често напоследък.

Верона пък спечели 14-а точка през сезона, което позволи на тима да измести Фиорентина от десетото място в Серия А.