Рома все още няма спирачки в Серия А

снимка: БТА/AP

Рома продължи стопроцентовата си успеваемост от началото на сезона и постигна 5-та поредна победа в Серия А, надделявайки трудно с 2:0 над Верона на стадион „Олимпико“ в първия мач от кръга.

След тежката визита на Парма по-рано през седмицата и драматичния успех „вълците“ отново накараха привържениците си да чакат до финалните акорди на двубоя, за да изковат победата. Прекрасен изстрел по земя от около 25 метра на Алесандро Флоренци след добра работа пред наказателното поле на Раджа Наинголан донесоха аванс на Рома в 75-ата минута.

В 86-ата Матия Дестро съвсем успокои трибуните след нова скоростна контраатака на домакините и се разписа за крайното 2:0, за да увеличи сметката си през сезона на две попадения от три мача.

Попадението на Дестро бе повече от впечатляващо - то дойде от 36 метра разстояние и засега в това отношение италианският нападател е номер 1 в Калчото.

Рома продължава да бъде лидер в Серия А с 15 точки, като има 3 повече от Ювентус, който в късния двубой тази вечер гостува на Аталанта в Бергамо и при успех може за пореден път да се изравни с „вълците“.

Верона остава на 6-то място с 8 точки, като записа първо поражение през сезона, а самият резултат на „Олимпико“ не отговаря съвсем на показаното от двата тима. Особено през второто полувреме гостите от Града на Ромео и Жулиета владееха инициативата и създадоха положения за гол дори при резултат 0:0.

Играчите на Верона обаче попаднаха в капана на своите домакини, които отново бяха убийствено ефективни на контраатака. Особено впечатляващ бе пробива на Жервиньо през цялата защита на гостите в 80-ата минута, когато обаче Дестро не се възползва от отличния му пас и нацели сглобката на гредите, малко преди да отбележи.