Забраниха на Байерн бирения душ за титлата

"Байерн" принудително прекъсна стара традиция след спечелването на историческа 4-а поредна титла и общо 26-а титла. Баварците биха с 2:1 като гости "Инголщад", като Роберт Левандовски обезсмисли спора с 2 бързи гола още в началото. С тях полякът събра общо 29 за сезон в Бундеслигата и изравни постижението на Клас-Ян Хунтелар за най-много попадения, вкарани от чужденец.

Отборът обаче се размина с бирения душ след успеха. Както обикновено, в такива случаи футболистите и треньорите трябваше да се заливат с огромни халби директно на терена. Този път обаче бяха притиснати от домакините да не го правят по рекламни причини. Оказа се, че спонсорът на "Инголщад" е пивоварна, която е различна от тази, чиято бира използва "Байерн". А мюнхенският клуб има клауза в договора си, според която има право да се весели само с пиво с тяхната марка. Това обаче щеше да влезе в противоречие с контракта на домакините, който постановява, че на "Ауди Шпортпарк" може да се рекламира и разлива само кехлибарена течност, тяхно производство. Така груповото оливане с бира остана за 14 май, когато на "Алианц Арена" при гостуването на "Хановер" ще им бъде връчена и Салатиерата пише Стандарт. За капак играчите на "Байерн" бяха забравени от феновете си след завръщането от Инголщад. Заради краткото разстояние те пътуваха с автобус веднага след мача и очакваха еуфорично шампионско посрещане. Вместо това при пристигането им на "Алианц Арена" получиха приветствия от едва 30-ина фенове.

Хосеп Гуардиола, който стана първият треньор, печелил 3 пъти германското първенство, заяви: "Бих искал да разделя тази титла с Юп Хайнкес. Направихме нещо специално - 4 поредни титли и бях щастлив от опита, който получих тук." Въпреки това на изпроводяк Пеп получи и критики, че е похарчил твърде много пари за успехите си, като намекът беше, че така и не успя да повтори успеха си в Шампионската лига, докато беше в Мюнхен. Президентът на "Байерн" Карл-Хайнц Румениге го каза в прав текст: "Това е историческо постижение и титлата излекува отчасти раните, получени във вторник (отпадането от "Атлетико", б.р.). Тази седмица щеше да е идеална, ако бяхме се класирали и на финала в Шампионската лига."