С изцепките си извън футбола: Меси, Неймар, Пике и Алвес унищожават Барселона

снимка: БГНЕС/EPA

Само преди няколко седмици Барса изглеждаше като непобедим отбор от друга галактика, който атакува съперниците си с компютърна точност и не оставя никакъв шанс на съперниците. В рамките на само 3 седмици обаче нещата се промениха радикално. Футболистите рухнаха и физически, и психически. Най-много обаче им се отразиха всичките нефутболни скандали, които се натрупаха около отбора напоследък. Скандали, заради които сезонът на каталунците отива към звучен и сензационен провал. Ето ги и основните от тях.

Данъчните погнаха Меси и Маскерано

На двамата аржентинци им се наложи да се занимават сериозно с испанските данъчни служби. Меси трябва да се яви пред съда на 31 май по обвинение във финансова измама и укриване на 4,1 млн. евро данъци. Маскерано, който си призна, пък беше осъден на 12 месеца затвор условно и 800 хил. евро глоба за две данъчни нарушения. Освен тях проблеми с испанските данъчни си има и съотборникът им Адриано Корейа. Да не говорим за Неймар, който попадна под ударите на бразилските данъчни. За да си получат своето, те му запорираха яхта и самолет.

Бълхата изскочи от панамските списъци

Лео Меси може и да е футболен творец на игрището, но извън него е магнит за финансови скандали. На Бълхата не му стигат данъчните проблеми, а все по-опетненото му име изскочи и от панамските списъци с клиентите на пестящи данъци офшорки. Тепърва ще се разследва дали Меси и семейството му извършвали престъпления с укриване на крупни суми по тази схема, или всичко е буря в чаша вода.

Хакери докараха завист в съблекалнята

Хакерите от Футбол лийкс изиграха своята роля за развалянето на атмосферата в съблекалнята на Барса. Играчите имат навика да пазят договорите си в тайна, а появата в публичното пространство на договорите на Неймар и Луис Суарес-Канибала със сигурност е предизвикала завистта и гнева на останалите звезди.

Мълниеносните пътувания на Неймар

Неймар има навика да използва целенасоченото трупане на картони и последващите наказания, за да си организира кратки ваканции в Бразилия. Тези неща се случват със знанието на треньора Луис Енрике. Последният такъв случай бе наказанието, издействано от него по повод 20-ата годишнина на сестра му Рафаела миналия месец. Тогава резултатите на отбора още бяха добри, но с оглед на последвалия спад във формата на нападателя след това и около онова пътуване трябва да започнат да се задават въпроси.

Сблъсъкът Барса - Бразилия

Причините за ударния спад във формата на Неймар може да бъдат търсени и покрай отказа на шефовете на Барса да го пуснат да играе за Бразилия и на Копа Америка, и на олимпиадата в Рио. Неофициално се смята, че той държи да участва и в двата турнира, а каталунците го карат да избере само един. По тази линия се стигна и до челен сблъсък между шефовете на Барса и Бразилската футболна федерация. Двете страни засега се обстрелват с гневни писма и е наложително Неймар да заеме официална позиция.

В Мадрид озверяха заради Пике

Лошите резултати на Барса съвпаднаха с решението на защитника Жерард Пике да спре да прави своите "Перископи" в социалните мрежи. Преди това видеата му караха конкурентите на Барса от Мадрид буквално да озверяват, защото виждаха провокации в действията му. Сега, когато каталунците пропадат неудържимо, Пике стана любимата мишена за гаври и шеги не само в социалните мрежи, но и в мадридската преса.

Видеото на "мадам" Дани Алвес

Ако има играч, който да е в състояние да провокира любов и омраза у едни и същи барселонисти, това определено е Дани "Айнщайн" Алвес. От една страна, бразилецът винаги ще си остане един от най-харизматичните бекове на Барса заради нападателния си характер. От друга страна обаче, безконтролните му включвания в атака периодично поставят в затруднение останалите защитници на Барса. Феновете обаче настръхнаха срещу него миналата седмица, след като пусна в социалните мрежи неуместно видео след отпадането на отбора от Шампионската лига. В него той беше нахлузил перука и преструвайки се на половинката си Жоана, каза, че нищо не се е случило, а е загубен само един мач. Треньорът Луис Енрике не пожела да го критикува публично, но побърза да го остави резерва срещу Валенсия. И така Дани не можа да си даде сметка за злото, което е причинил на феновете покрай лекомислието си...

7 дни спорт