Дортмунд и Севиля убедителни в Лига Европа (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

Борусия (Дортмунд) индикира за сериозните си намерения през този сезон в Лига Европа с впечатляваща и комфортна победа с 2:0 в едно от дербитата на 1/16-финалите срещу Порто на стадион „Сигнал Идуна Парк“.

Гостите бяха тотално надиграни и имаха само един точен удар, докато домакините бяха неудържими и Хенрих Мъхитарян отново се оказа ключова фигура за успеха. Арменецът асистира и за двете попадения на тима си – в на Лукаш Пишчек в 6-ата и на Марко Ройс в 71-ата минута.

Така Борусия (Д) спокойно може да гледа към реванша на стадион „До Драгао“, а при положение че в тази фаза жребият разпредели толкова много дербита, то Дортмунд би бил сред фаворитите за трофея, ако очаквано стигне на осминафинал.


All Goals HD - Borussia Dortmund 2-0 Porto 18...by footballgoalslive

Актуалният носител на отличието Севиля отново показа, че ще бъде сред факторите в надпреварата, макар да се присъедини към елиминациите, отпадайки от Шампионска лига. Жребият бе благосклонен към андалусците и им прати на гости Мьолде в първия мач, като Севиля се възползва и спечели убедително с 3:0.

Фернандо Йоренте се разписа два пъти в 35-ата и 49-ата минута, а Кевин Гамейро в 72-ата фиксира крайния резултат. В момента Севиля е пети в Примера дивисион на осем точки от четвъртия Виляреал, което означава, че Лига Европа за втора поредна година може да се окаже билет за тима към Шампионска лига.


All Goals ( HD ) Sevilla 3 - 0 Molde - 18-02-2016by Football----Live