Байерн и Херта са на полуфинал за Купата на Германия (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

Шампионът Байерн (Мюнхен) не допусна изненада срещу петия във Втора Бундеслига Бохум и го победи с 3:0 като гост, за да се класира на полуфиналите в турнира за Купата на Германия.

Баварците очаквано комфортно се справиха със задачата да елиминират по-ниско разредния си съперник, като се отнесоха към двубоя достатъчно отговорно и излязоха на терена с почти изцяло титуляри в състава си.

Топ нападателят на Байерн Роберт Левандовски откри резултата в 39-ата минута след подаване на Томас Мюлер, за да спре серия от пропуски на гостите пред вратата на Бохум. Интригата бе елиминирана малко по-късно, когато в 43-ата Шимунек от състава на домакините извърши нарушение в собственото наказателно поле и бе изгонен директно от рефера.

Томас Мюлер обаче не можа да превърне отсъдената дузпа във втори гол, но в 61-ата асистира за втори път в срещата за Тиаго Алкантара, който се разписа за 2:0 в полза на Байерн. В 90-ата минута Левандовски отбеляза второто си попадение и фиксира крайното 3:0 за гостите след подаване на Ариен Робен.

В спор за място на финала Байерн ще срещне борещия се за оцеляване в Бундеслигата Вердер, който снощи изненадващо срази с 3:1 Байер (Леверкузен) и се класира на полуфиналите.


ALL Goals & Highlights HD - Bochum 0-3 Bayern...by zied8002

В друг двубой от сряда вечер Херта – борещ се за място в зона „Шампионск1а лига“ в първенството – заслужи мястото си на полуфиналите след неочаквано труден успех с 3:2 над осмия във втора дивизия Хайденхайм.

Херта ще срещне Борусия (Дортмунд) на полуфиналите в дуел между третия и втория във временното класиране на германския елит.