Дортмунд очаквано е полуфиналист за Купата (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

Борусия (Дортмунд) очаквано се справи със съпротивата на Щутгарт и постигна комфортен успех с 3:1 в гостуването си на „Мерцедес-Бенц Арина“, за да се класира на полуфиналите в турнира за Купата на Германия.

Най-доброто нападение в местния футболен елит нямаше особени проблеми да разпечата на три пъти най-слабата защита в Бундеслигата и почти да повтори резултата от мача между двата тима за първенство – в началото на ноември Дортмунд смаза противника с 4:1.

Марко Ройс откри резултата за възпитаниците на Томас Тухел още в петата минута, а в 31-ата асистира за втория гол, дело на водещия реализатор в Бундеслигата Пиер-Емерик Обамеянг. В 21-ата Руп бе възстановил равенството, но сравнително бързо Дортмунд си върна аванса.

Крайното 3:1 фиксира Хенрик Мъхитарян в предпоследната минута на добавеното време, с което Борусия (Д) продължава към полуфиналите. Там тимът ще очаква победителя от двойката Хайденхайм – Херта, като през уикенда в Бундеслигата Дортмунд завърши наравно 0:0 на гости на столичани, които са на точно зад „жълто-черните“ в класирането на трето място.


All Goals - VfB Stuttgart 1 - 3 Dortmund...by sportplus499

По същото време Байер (Леверкузен) затвърди мнението, че изпитва сериозни трудности през 2016 година и продължава да има само една победа от четири официални мача. „Аспирините“ изненадващо пропиляха шанса си да играят полуфинал за Купата, след като отстъпиха на свой терен с 1:3 от намиращия се в зоната на изпадащите в Бундеслигата Вердер.

Хавиер Ернандес откри резултата от дузпа в 22-ата минута, но в 31-ата Гарсия изравни, а Клаудио Писаро също от 11-метров наказателен удар в 42-ата минута донесе обрата за „Бременските музиканти“. Уендел от състава на домакините бе изгонен директно за нарушението в пеналтерията и остави Байер с човек по-малко за втората част.

В 82-ата минута Грилич фиксира крайното 1:3 и прати неочаквано закъсалия Вердер на полуфинал в турнира за Купата. Тимът на осминафиналите елиминира Борусия (Мьонхенгладбах) с 4:3, а миналия уикенд в първенството отстъпи с 1:5 на същия съперник.

Вердер най-вероятно ще играе с Байерн (Мюнхен) в спор за място на финала, но първо баварците трябва да елиминират Бохум.


Bayer Leverkusen 1-3 Werder Bremen - All Goals...by hamdosbetdos