Байерн изпусна Леверкузен, но остава убедителен лидер

снимка: БГНЕС/EPA

Шампионът Байерн (Мюнхен) завърши наравно 0:0 с Байер (Леверкузен) в едно от дербитата на 20-ия кръг в германската Бундеслига. Баварците изиграха безлично първата част, но в по-големи етапи от второто полувреме имаха инициативата и пропуснаха няколко изгодни положения.

В 84-ата минута Шаби Алонсо получи втори жълт картон и остави тима си с човек по-малко в последните няколко минути, макар това да не повлия на крайния резултат.

Байерн с 53 точки продължава да бъде убедително начело в таблицата, като авансът му над Дортмунд е непокътнат – 8 пункта, след като и Борусия завърши 0:0 на гости на Херта (Берлин) по-рано през деня.

Леверкузен се смъкна на пета позиция с 32 точки, като вече е изпреварен от Шалке (33), който също по-рано днес срази с 3:0 Волфсбург и се извиси до зона „Шампионска лига“.

Байерн може да съжалява повече за пропуснатите положения след почивката, като основните пропуски направиха Роберт Левандовски и Томас Мюлер на два пъти. Хавиер Ернандес пък отправи най-опасния удар по посока вратата на Мануел Нойер през втората част.