Румениге не се тревожи за Гуардиола: Треньорите идват и си отиват

снимка: БТА/AP

Директорът на немския шампион Байерн (Мюнхен) Карл-Хайнц Румениге сподели, че в тима не са притеснени за треньорския пост и бъдещето на настоящия Пеп Гуардиола.

В края на сезона договорът на Гуардиола изтича, като двукратният победител в Шампионска лига като наставник на Барселона, е спряган с поемането на английския Манчестър Сити.

Към момента все още не са водени преговори за подновяване на контракта, като от ръководството споделиха, че такива ще има до края на календарната 2015 година. Румениге обаче намекна, че баварците може би трябва да започнат да се оглеждат за заместник.

"Винаги сме казвали, че до края на 2015 ще имаме готово решение. След срещата с Хановер на 19 декември, ще седнем и ще преговаряме. Веднага след това ще направим пресконференция и ще обявим взетото решение.

Спекулациите в последно време са безброй. Истината е, че няма незаменими хора. Рано или късно ще трябва да търсим заместник на Гуардиола. 

В клуба в момента всички работят спокойно. Треньорът работи спокойно. Печелим мачовете си - значи всичко е наред и няма напрежение", сподели Румениге пред "Spiegel".