Байер с драматична победа, Волфсбург се мъчи с новак

снимка: БТА/AP

Отборът на Байер (Леверкузен) изигра поредния си драматичен мач, като до последния миг държа феновете си в напрежение. Подобно на срещата с Рома в Шампионска лига през седмицата, който завърши 4:4, и днешният двубой бе инфарктен за "аспирините". На своя "БайАрена" те надделяха трудно с 4:3 над Щутгарт.

След победата днес Байер събра актив от 17 точки и се изкачи на петата позиция, докато опонентът им остава в опасната зона с едва 7 пункта.

Срещата се разви идеално за гостите от Щутгарт, които в началото на втората част вкараха два бързи гол, след нулево реми до почивката. Точни за "швабите" бяха Мартин Харник и Даниел Дидави.  

Между 58-та и 60-та минута паднаха нови два гола, като първо Карим Белараби върна домакините в срещата, но Лукас Руп отново направи разликата между отборите два гола.

От тук до края на срещата обаче "аспирините" диктуваха нещата на "БайАрена" и логично стигнаха до пълен обрат и три точки с голове на Себастиан Боениш, Хавиер Ернандес и Адмир Мехмеди. 

В друга среща от кръга Волфсбург се измъчи и спечели само с 1:0 гостуването си на новака Дармщат, а единственото попадение дойде 12 минути преди края на двубоя. Негов автор бе Даниел Калигури, като с него тимът му стигна до 4-то място и са с актив от 18 точки.