Юрген Клоп отказва на Ливърпул заради обаждане от Байерн?

снимка: БТА/AP

Кореспондентът на "BeIN Sport" Танкреди Палмери е заявил днес, че Юрген Клоп, който е най-желания от Ливърпул треньор в момента, е получил известие от Байерн (Мюнхен), като баварците искат да привлекат специалиста в края на сезона, когато смятат да се разделят с Пеп Гуардиола.

Други медии пък са сигурни, че Клоп вече е подписал с "червените" и ще остане на "Анфийлд" в следващите три години, след като Брендън Роджърс бе уволнен в неделя вечер.

Идеята бившият наставник на Борусия (Дортмунд) да поеме немския шампион е доста отдавна, а отричането на Гуардиола да коментира бъдещето си в клуба допълнително заинтригува случая. 

Феликс Магат, единственият мениджър на английски отбор от близкото минало, заяви, че именно Клоп е бил най-добрият кандидат за Байерн.

"Въпросът "Кой ще е следващият треньор на Байерн?" е по-интересен от това кой ще спечели титлата.

Гуардиола все още отказва да коментира бъдещето си и според мен ръководството ще вземе мерки. Агентът на Клоп пък бързо отказа офертата на Борусия (Мьонхенгладбах), дали не е защото предстои такава от по-голям отбор?

Според мен Клоп ще е прекрасен треньор за Байерн. За момента Гуардиола се справя добре, но сме виждали преди как той не е перфектен във всеки случай", заяви Магат.