Артуро Видал бе отстранен от тима на Чили

снимка: БТА/AP

Футболистът на Байерн (Мюнхен) Артуро Видал е заминал тази нощ обратно за Германия, след като е бил освободен от тима на Чили часове преди приятелския мач с Парагвай.

Медиите в Германия твърдят, че на Видал му е било позволено от треньорския щаб да си тръгне, тъй като синът му ще претърпи операция, тъй като е болен от диабет.

Чилийският "Ел Меркурио" обаче има друга информация за случая. Близки до играча са разкрили истинската причина халфът да напусне лагера на националния отбор.

Според изданието Видал е показал слаба форма на една от тренировките и при направеното "разследване" е станало ясно, че той не е бил в хотела си през ноща, а е прекарал доста часове в местно казино.

Интересна новина се появи няколко часа след като Видал напусна лагера на тима. Той е бил забелязан в бар с приятели да обръща чаша след чаша.

Припомняме, че през лятото по време на турнира Копа Америка, бившият играч на Ювентус катастрофира със своето Ферари, а по-късно стана ясно, че е употребил алкохол преди да се качи в луксозното си возило. При произшествието с леки наранявания се бе отървала жена му, а след като полицаи опитали да укротят и арестуват футболиста, той ги е обиждал.