Байерн губи за 4-и път поред при дузпи

снимка: БТА/AP

Не стига, че в Байерн (Мюнхен) се появи напрежение около Пеп Гуардиола, баварският гранд отново влезе в ролята на карък при изпълнението на дузпи. За 4-и път поред тимът на каталунския треньор загуби мач след 11-метрови удари, собщи "24 часа". Това струва на Байерн Суперкупата на Германия.

Срещу Волфсбург гостите от Мюнхен допуснаха изравняване в самия край на мача. За “вълците” 1:1 направи Никлас Бендтнер в 89-ата мин. Малко след почивката Ариен Робен бе дал преднина на баварците. Вратарят на Волфсбург Кастеел спаси удара на Чаби Алонсо, а Бендтнер вкара последната дузпа за 5:4.

Така “вълците” спечелиха първа Суперкупа на Германия. Преди този мач Байерн падна с дузпи в контролата с китайския Гуанджоу Евъргранде, в мача за “Телеком къп” срещу Борусия (Мьонхенгладбах) и в 1/2-финала за купата на Германия с Борусия (Дортмунд).

Напрежението в Байерн дойде от бившия лидер на тима Щефан Ефенберг, който обяви, че Пеп си тръгва следващото лято. “Ако аз съм проблем тук, ще го реша”, бе отговорът на каталунеца.