Пеп Гуардиола загатва за напускане на Байерн (Мюнхен)

снимка: БТА/AP

По всичко личи, че през следващата година ще наблюдаваме треньора на Байерн (Мюнхен) Пеп Гуардиола в Англия.

Испанският спрециалист е свързван с Манчестър Сити от както напусна Барселона през 2012 година. Сега вече е почти сигурно, че той ще застане начело на "гражданите" след края на сезон 2015/2016.

Гуардиола е този треньори, които не обичат да се обвързват дълго с един отбор, а предпочитат по-често подновяване на договорите си. Ето какво каза той на днешната пресконференция на баварците, след като темата за новия му контракт бе повдигната от журналист.

"Сега съм треньор на Байерн и съм горд с това. Още обаче не съм решил какво е бъдещето ми. Когато разбера какво искам да правя ще оведомя Ули Хьонес, Матиас Замер и Кале Румениге.

Все още имам доста работа да върша тук. Но ако реша да поднова своя договор, трябва да съм сигурен, че това е най-доброто за клуба. Не искам да съм в тежест на Байерн. 

Аз дадох всичко най-добро от себе си, продължавам да го правя и ще продължа винаги а давам най-доброто от себе си. Все още Все още нямам официална оферта от нов клуб", сподели Гуардиола.

Последното изречение е може би най-голямата лъжа в думите му, тъй като е признат по целия свят за един от най-добрите треньори и по този повод - кой не би искал човек като него да води отбора му.

Ако испанецът поеме "небесносините" през следващото лято, то със сигурност ще е водил едни от най-силните тимове в света. И все пак мнозина смятат, че той така и не е поемал някой по-слаб отбор, с който да докаже колко добър е всъщност.